Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον Γιάννη Μόραλη έρχεται στο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί από τον Σεπτέμβριο μια μεγάλη αναδρομική έκθεση προς τιμήν του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη (1916-2009), μιας από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα.

Τo 2016 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη, πρωτοπόρου ζωγράφου, ταλαντούχου χαράκτη, προικισμένου σκηνογράφου, εξέχοντα ακαδημαϊκού δασκάλου, εμβληματικής προσωπικότητας.

Για να τιμήσουν τον καλλιτέχνη, που έφυγε από κοντά μας το 2009, το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτζου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου, αποφασίζουν για πρώτη φορά να συμπράξουν στη διοργάνωση μιας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης, που θα περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του ιδωμένο από μια νέα σκοπιά.

Η παρουσίαση, η οποία θα συνοδευτεί από πλούσια εικονογραφημένη έκδοση και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις (οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες κτλ), δίνει στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μοναδικά έργα ζωγραφικής και σκηνογραφίας. Την έκθεση και την έκδοση επιμελείται ο κ. Νικόλαος Παΐσιος, επιστημονικός συνεργάτης της Πινακοθήκης Γκίκα.

Επιμέλεια: Ν.Π. Παΐσιος
Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη, ΕΠΜΑΣ, ΜΙΕΤ, Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Από: 19/09/2018 – 05/01/2019
Ώρες: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00
Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00

Τοποθεσία:
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.benaki.gr

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE