Quantcast

Τα 6 ταϊλανδέζικα της καρδιάς μας

Στην ερώτηση αν η Αθήνα έχει γίνει ένας αξιόλογος προορισμός γαστρονομικών εκπλήξεων και δοκιμών, η απάντηση μας είναι σίγουρα ναι. Μετρώντας συνεχώς νέες αφίξεις εστιατορίων αλλά και την ισχυρή δύναμη των παλιών, είμαστε σίγουροι πια, πως η Αθήνα μπορεί να προσφέρει όλα αυτά που αναζητούν οι πιο ψαγμένοι ουρανίσκοι.

Τα ταϊλανδέζικα εστιατόρια γνωρίζουν μια ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια στην ελληνική πρωτεύουσα. Ψαγμένοι χώροι, μελετημένο design, κήποι και εξωτικές ταράτσες, εντυπωσιακά μενού και γαστρονομικές συγκινήσεις διαμορφώνουν τα ταϊλανδέζικα των Αθηνών, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν πλέον πολλά, από τα υπόλοιπα της Ευρώπης.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα ονόματα των 6 καλύτερων ταϊλανδέζικων της πόλης που έχουν αποδείξει την αξία τους, αλλά και αυτών που συστήθηκαν φέτος.

1. TUK TUK THAI Street Food (Βεΐκου 40, Αθήνα)

Το ταϊλανδέζικο στέκι που συστήθηκε φέτος στο κοινό, έχει 16 θέσεις, φλοράλ ταπετσαρίες στο εσωτερικό του και μοναδική ατμόσφαιρα. Η εξυπηρέτηση μαζί με το προσεγμένο φαγητό είναι τα δυνατά του χαρτιά, την ίδια στιγμή που τα Dumplings, τα won ton, τα spring rolls και τα noodles αποθεώνονται στα πιάτα των πελατών του.

2. Thai Zab (Δεκελέων 22, Αθήνα)

Το Thai Zab είναι η πιο “φρέσκια” πρόταση στο Γκάζι με παραδοσιακή ταϊλανδέζικη κουζίνα. Ρύζι με ανανά, σαλάτα με παπάγια, σούπα tom yum, χειροποίητο μπιφτέκι από ψάρι και γαρίδα, pad thai και πολλά ακόμα πιάτα υπόσχονται να σας ταξιδέψουν με τις γεύσεις τους.

3. Dara Thai Restaurant (Αϊδινίου 9, Αγ. Δημήτριος)

Το Dara Thai στον Άγιο Δημήτριο προσφέρει thai γευσεις που πρέπει όλοι να δοκιμάσουμε. Με προκλητικά ορεκτικά και εντυπωσιακά κυρίως πιάτα, το Dara Thai μπαίνει στη λίστα με τα καλύτερα ταϊλανδέζικα της πόλης. Το Dara Thai διαθέτει επίσης και ένα πλήρη κατάλογο με χορτοφαγικά φαγητά.

4. ANDAMAN (Αλόπης 65, Αθήνα)

Το εστιατόριο των Πετραλώνων είναι η καλύτερη επιλογή για ταϊλανδέζικη κουζίνα στην περιοχή. Ο μαγικός του χώρος μυεί από την πρώτη στιγμή τους επισκέπτες του στην ταϊλανδέζικη φιλοσοφία και τα αξεπέραστα πιάτα του ολοκληρώνουν μια μοναδική εμπειρία. Υπέροχές σούπες, noodles με κοτόπουλο, χοιρινό και γαρίδες, πικάντικη πάπια με κρεμμύδι, bamboo, πιπεριά και φασολάκια, μαριναρισμένο μοσχάρι με φυστικοβούτυρο, καρότο και ανανά και πολλές ακόμα εκπλήξεις στον κατάλογο του γνωστού πλέον σε όλους ANDAMAN.

5. Blue Bamboo (Κυδαντιδών 24, Αθήνα)

Μετρώντας πλέον χρόνια επιτυχημένης  λειτουργίας, το Blue Bamboo στα Άνω Πετράλωνα έχει γίνει για πολλούς το αγαπημένο του Thai στέκι. Λατρεμένα Pad Thai noodles, νοστιμότατο ρύζι με ανανά και προσεγμένα κάρι.

6. Tamarind Thai Kitchen  (Κεραμεικού 51, Αθήνα)

Το Tamarind – Thai Kitchen στο Μεταξουργείο είναι η καλύτερη επιλογή για ταϊλανδέζικη κουζίνα στην περιοχή. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές ταϊλανδέζικες συνταγές με πεντανόστιμες σούπες, ορεκτικά, γλυκόξινο χοιρινό, τηγανητό ρύζι και noodles.

(Φωτογραφία εξώφυλλο: Thai Zab)

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR