Quantcast

Hams & Clams: Σφηνάκια γυαλιστερές και στρείδια Moscow στη μαρίνα Ζέας

Γράφει ο Δημήτρης Τσακούμης aka DimitrisGoes

Αυτό το εστιατόριο μοιάζει με oyster & tapas bar στο γαστρονομικά top Σαν Σεμπαστιάν.

Αν ίσχυαν οι αφροδισιακοί αστικοί μύθοι σχετικά με τα στρείδια θα έπρεπε τώρα να είμαι πύραυλος με τόσα που κατανάλωσα σήμερα στο Hams & Clams.

Το όμορφο εστιατόριο, που μόλις μετακόμισε σε νέο χώρο μέσα στη μαρίνα Ζέας, μοιάζει με oyster & tapas bar στο Σαν Σεμπαστιάν, έναν από τους top γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης, και διαθέτει μια σοφά ζυγισμένη ποικιλία από θαλασσινές (και όχι μόνο) λιχουδιές, από τις οποίες δοκίμασα το άπαν σύμπαν…

Χωρίς να έχω τη γνώση ή την εμπειρία που χρειάζεται για αυτού του είδους την κουζίνα, μπορώ να πω ότι ζαλίστηκα από τη νοστιμιά τους! Τι σφηνάκια γυαλιστερές, τι στρείδια Moscow & ριζότο με πεταλίδα & αχιβαδάκι, τι ceviche τσιπούρας & μπρουσκέτες γαρίδας με χαβιάρι δοκιμάσαμε & ξετρελαθήκαμε, χωρίς, όμως, για να σε προλάβω, να μυρίσουμε εδώ Μεσόγειο, αλλά περισσότερο Ατλαντικό, τον ωκεανό που βρέχει και το Σαν Σεμπαστιάν & τη Νέα Ορλεάνη, απ’ όπου κατάγεται η πεντανόστιμη, πλούσια σε χοληστερόλη, συνταγή για τα ζεστά στρείδια Rockefeller (βλ. φωτό πάνω).

Όμως, και πάλι, ακόμη & χωρίς πιστοποιητικό εντοπιότητας, το προτιμώ το κοσμοπολίτικο Hams & Clams, που ακολουθεί την παγκόσμια μόδα των oyster bar με καλό κρασί, σε σύγκριση με τα τραγικά μεζεδοπωλεία με τις «γαρίδες σαγανάκι» & το «κοκκινέλι».

Extra highlights της μέρας: το εξαιρετικό jamón ibérico de bellota, το επιδόρπιο με το ψημένο μήλο & η βόλτα δίπλα στα σκάφη που δένουν στη Μαρίνα Ζέας. Θα έρχομαι!

Δείτε περισσότερα εδώ.

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR