Ο Νταφόε μάγεψε το Φεστιβάλ της Βενετίας

Το «At Eternity’s Gate», που αφιερώνεται στο έργο και τη ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και ο χαμαιλέοντας Γουίλεμ Νταφόε, «έδωσαν ρέστα» στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Το νέο φιλμ του Τζούλιαν Σνάμπελ, με τίτλο «At Eternity’s Gate», για το έργο και τη ζωή του Βίνσεντ βαν Γκογκ, μάγεψε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ η ερμηνεία του 63χρονου Γουίλεμ Νταφόε στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε τα καλύτερα σχόλια.

Με πρωταγωνιστή τον χαμελαίοντα Γουίλεμ Νταφόε, το «At Eternity’s Gate» θα είναι μια επιλογή από τα όσα είδε και δημιούργησε ο Βαν Γκογκ. Δίπλα στον Νταφόε, ο Όσκαρ Άιζακ θα υποδυθεί τον Πολ Γκογκέν ενώ 2 παλιοί συνεργάτες του Σνάμπελ ξαναβρίσκονται μαζί του, οι Ματιέ Αμαλρίκ και Εμανουέλ Σενιέ, πρωταγωνιστές στην ταινία του «Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα» (2007). Το έργο ρίχνει φως στις ιδιαιτερότητες του Βαν Γκογκ την περίοδο που μετακόμισε στη Νότια Γαλλία προς «αναζήτηση καλύτερου φωτός» -όπως έλεγε, για να καταλήξει τελικά έγκλειστος σε ψυχιατρικές κλινικές, καταρρέοντας από τις ανασφάλειες και τις αδυναμίες του.

»Το βλέμμα της ταινίας είναι ειλικρινές και διεισδυτικό και την ίδια στιγμή, απαράμιλλα ρομαντικό» γράφει το «Variety» για το φιλμ του Τζούλιαν Σνάμπελ «At Eternity’s Gate».

Kωνσταντίνος Δανός

  1. […] Ο Γουίλεμ Νταφόε ενσαρκώνει τον μεγάλο ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε μια συγκλονιστική ερμηνεία γεμάτη φως και σκοτάδι. […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE