Μιλανέζικη αισθητική και στοιχεία από το παρελθόν σε διαμέρισμα 150 τ.μ.

Όταν μιλάμε για Μιλάνο, μιλάμε για στυλ. Και αυτό το διαμέρισμα, που βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής μητρόπολης, δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί ορισμό της έννοιας “μιλανέζικη αισθητική”.

Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι ο αρχιτέκτονας Andrea Del Pedro Pera της ANDEarchitettura και ο interior designer Gian Paolo Venier. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δεύτερος άντλησε έμπνευση από τον αρχικό χαρακτήρα του κτιρίου, το οποίο χρονολογείται από τον 20ό αιώνα, και τον ενσωμάτωσε στην τελική του μορφή. Δημιούργησε δηλαδή ένα μείγμα παλαιού και σύγχρονου στοιχείου.

Το διαμέρισμα ανήκει σε έναν νέο επαγγελματία, που ήθελε μια πλήρη ανακαίνιση, για να μεταμορφώσει την αρχική διάταξη. Αντί για τρία υπνοδωμάτια, ένα καθιστικό και ένα στούντιο, το νέο design του προσέφερε ένα υπνοδωμάτιο, ένα μεγάλο σαλόνι και ένα στούντιο/ξενώνα.

Μαζί με την αλλαγή της διαρρύθμισης, πολλές αρχικές λεπτομέρειες αποκαταστάθηκαν. Όπως το ξύλινο παρκέ δάπεδο στο σαλόνι. Οι κορνίζες και τα ανάγλυφα σχέδια στα ταβάνια διατηρήθηκαν, αλλά βάφτηκαν εκ νέου σε λευκό. Αναδείχτηκε έτσι περισσότερο το ιδιαίτερο μπλε των τοίχων ενώ δόθηκε επιπλέον μιλανέζικη χροιά.

μιλανέζικη

Photography: Alberto Strada

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE