Quantcast

Μιλανέζικη αισθητική και στοιχεία από το παρελθόν σε διαμέρισμα 150 τ.μ.

Όταν μιλάμε για Μιλάνο, μιλάμε για στυλ. Και αυτό το διαμέρισμα, που βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής μητρόπολης, δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί ορισμό της έννοιας “μιλανέζικη αισθητική”.

Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι ο αρχιτέκτονας Andrea Del Pedro Pera της ANDEarchitettura και ο interior designer Gian Paolo Venier. Όλα ξεκίνησαν όταν ο δεύτερος άντλησε έμπνευση από τον αρχικό χαρακτήρα του κτιρίου, το οποίο χρονολογείται από τον 20ό αιώνα, και τον ενσωμάτωσε στην τελική του μορφή. Δημιούργησε δηλαδή ένα μείγμα παλαιού και σύγχρονου στοιχείου.

Το διαμέρισμα ανήκει σε έναν νέο επαγγελματία, που ήθελε μια πλήρη ανακαίνιση, για να μεταμορφώσει την αρχική διάταξη. Αντί για τρία υπνοδωμάτια, ένα καθιστικό και ένα στούντιο, το νέο design του προσέφερε ένα υπνοδωμάτιο, ένα μεγάλο σαλόνι και ένα στούντιο/ξενώνα.

Μαζί με την αλλαγή της διαρρύθμισης, πολλές αρχικές λεπτομέρειες αποκαταστάθηκαν. Όπως το ξύλινο παρκέ δάπεδο στο σαλόνι. Οι κορνίζες και τα ανάγλυφα σχέδια στα ταβάνια διατηρήθηκαν, αλλά βάφτηκαν εκ νέου σε λευκό. Αναδείχτηκε έτσι περισσότερο το ιδιαίτερο μπλε των τοίχων ενώ δόθηκε επιπλέον μιλανέζικη χροιά.

μιλανέζικη

Photography: Alberto Strada

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR