Quantcast
Jaguar E-Type

Το αξεπέραστο μοντέλο της Jaguar σε ηλεκτροκίνητη έκδοση

Η Jaguar E-Type είναι ένα από τα πιο εικονικά sport αυτοκίνητα που παρήχθησαν ποτέ. Η εταιρεία λοιπόν αποφάσισε να κάνει μια σημαντική αναβάθμιση στο μοντέλο, που μετρά 57 χρόνια ύπαρξης.

Συνολικά, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αποτελείται από μια έξυπνα σχεδιασμένη μπαταρία και έναν ηλεκτρικό κινητήρα με το ίδιο περίπου βάρος με το 6τάχυτο κιβώτιο. Όλα αυτά μαζί διατηρούν τη δυναμική χειρισμού του E-Type, καθιστώντας το ακόμα πιο γρήγορο από το standard αυτοκίνητο.

Με το συνολικό βάρος και την ισορροπία να παραμένουν αμετάβλητα, η αρχική ανάρτηση και τα φρένα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν. Όχι κι άσχημα για μοντέλα που δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Βέβαια, όλο αυτό ξεκίνησε με μια αφορμή. Μιλώντας στο Bloomberg, ο διευθυντής της Jaguar, Tim Hannig δήλωσε: “Είμαστε συγκλονισμένοι από τη θετική αντίδραση στο concept Jaguar E-Type Zero”. Παρά τη δημοφιλή εμφάνιση στο βασιλικό γάμο το Μάιο του 2018, το concept για το αυτοκίνητο ξεκίνησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2017.

Εκτός από τα καινούργια αυτοκίνητα, η Jaguar θα προσφέρει και νέες μετατροπές για τα υπάρχοντα, για να γίνουν all-time classics.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR