Μια αγροικία του 16ου αιώνα στο Βέλγιο μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο ιατρείο

Ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Johan Van Staeyen μετέτρεψε μια ιστορική αγροικία του 16ου αιώνα στο Westerlo του Βελγίου, σε ένα ευχάριστο και λειτουργικό ιατρικό γραφείο.

Πρόκειται για έναν χώρο γεμάτο χαρακτήρα και κλασικές λεπτομέρειες, χαρακτηριστικά τα οποία ο Johan ήθελε να κρατήσει αλλά να διαθέσει παράλληλα και μια σύγχρονη άνεση. Πλακάκια στις αποχρώσεις του γκρι και φωτεινά μπλε μαξιλάρια για τα καθίσματα προσθέτουν μια μοντέρνα, γραφική νότα στο χώρο αναμονής.

Λόγω του ότι η αγροικία είναι διατηρητέο κτίριο, ο Johan αντιμετώπισε κάποιες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, ειδικά όταν σχετικά με το ζήτημα των υλικών που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να την επαναφέρουν. Ωστόσο, ήταν ικανός να συνδυάσει αρμονικά το παλιό με το καινούργιο με ό,τι είχε διαθέσιμο.

Ο λευκός μίνιμαλ εσωτερικός χώρος και τα μοντέρνα έπιπλα δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τα πιο ρουστίκ ξύλινα δοκάρια και πλαίσια.

JVS-Spikdorenhoeve-03web-600x803 JVS-Spikdorenhoeve-04web-600x823 JVS-Spikdorenhoeve-10web-600x889 JVS-Spikdorenhoeve-11web-600x393 JVS-Spikdorenhoeve-14web-600x898 JVS-Spikdorenhoeve-16web-600x913 JVS-Spikdorenhoeve-20web-600x913

JVS-Spikdorenhoeve-24web-600x952 JVS-Spikdorenhoeve-26web-600x531 JVS-Spikdorenhoeve-39web-600x929 JVS-Spikdorenhoeve-46web-600x401 JVS-Spikdorenhoeve-58web-600x910 JVS-Spikdorenhoeve-68web-600x383 JVS-Spikdorenhoeve-79web-600x877

Φωτογραφίες: Luc Roymans

Πηγή: Design Milk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE