Οι αξεπέραστες παροχές του ολοκαίνουριου κέντρου της Nike στη Μόσχα

Μετά τη νίκη στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του νέου αθλητικού κέντρου της Nike στο Gorky park της Μόσχας, η αρχιτεκτονική ομάδα KOSMOS και το διάσημο brand μόλις αποκάλυψαν τις παροχές του ολοκαίνουριου “Nike Box MSK”.

Το νέο αθλητικό κέντρο απλώνεται σε έκταση 4, 685 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, ένα εξωτερικό γήπεδο ποδοσφαίρου που αντλεί έμπνευση από τo παραδοσιακό ρωσικό γήπεδο, korobka. Συμπληρωματικές παροχές του χώρου αποτελούν το γήπεδο μπάσκετ, ένας ειδικός χώρος για τρέξιμο και για προπονήσεις.

Στόχος του project ήταν να δημιουργηθεί “ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό έργο”, το οποίο θα ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον του πάρκου, όντας σημείο αναφοράς για αθλητικές δραστηριότητες στη Ρωσία. Το design του χώρου είναι βασισμένο στο ορθογώνιο σχήμα του Nike Air Box με καθεμία από τις τέσσερις πλευρές του κτιρίου να έχουν διαφορετική δομή και λειτουργικότητα.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του Gorky Park, Marina Lylchuk, “Το πάρκο λειτουργούσε πάντοτε ως μαγνήτης των αθλημάτων και της πολιτισμικής έκφρασης. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με τη Nike, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει όλες αυτές τις εντυπωσιακές παροχές για τους κατοίκους της Μόσχας και πιστεύουμε ότι το νέο αθλητικό κέντρο θα γίνει πολύ γρήγορα δημοφιλές στο κοινό”.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
suspended house 2
Το Suspended House του Ιρανού αρχιτέκτονα Milad Eshtiyaghi