Quantcast

Το διαχρονικό Toyota 2000GT κάμπριο του James Bond παρουσιάζεται στο κοινό

Το Toyota 2000GT Roadster κάμπριο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967, θεωρείται το πρώτο σπορ ιαπωνικό μοντέλο, ενώ ήταν το μοναδικό κάμπριο της εποχής, το οποίο οδηγούσε ο Σον Κόνερι ως James Bond. 

Το μοναδικό Toyota 2000GT Roadster κάμπριο πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια της έκθεσης Roots of Monozukuri στο Petersen Automotive Museum  ενώ ο σχεδιασμός του ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα οχήματα της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Για την ακρίβεια, η κατασκευή του άλλαξε την οπτική που ο κόσμος προσέγγιζε τα ιαπωνικά αυτοκίνητα, ενώ θεωρείται ότι είναι η μία από τις δύο versions ανοιχτών αμαξιών που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η μοναδικότητα του Toyota 2000GT Roadster έγκειται κυρίως, στο γεγονός πως οδηγήθηκε με πάθος από τον James Bond στην ταινία “You Only Live Twice”. Στη συγκεκριμένη ταινία, ο Σον Κόνερι βρέθηκε να κρατά το τιμόνι του μοναδικού κάμπριο, ενώ τώρα το σπάνιο μοντέλο βρίσκεται πίσω από τη βιτρίνα του Petersen Automotive Museum στο Λος Άντζελες στα πλαίσια της έκθεσης Roots of Monozukuri. 

Photos: Petersen Automotive Museum

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR