Quantcast

Πυρκαγιά κατέστρεψε πρωτότυπες δημιουργίες του αξέχαστου Kurt Cobain

Αντικείμενα και πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες από την προσωπική συλλογή του αξέχαστου τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Kobain, καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά στο Μουσείο Ιστορίας του Αμπερντίν της Ουάσινγκτον. Η έκθεση περιλάμβανε αφίσες, μπλουζάκια του συγκροτήματος, έναν καναπέ στον οποίο είχε κοιμηθεί ο Kobain το 1985 στο σπίτι ενός φίλου του, όπως και ένα παγκάκι που υπήρχε έξω από το σπίτι του στο Seattle.

Σύμφωνα με το NPR, την ώρα της φωτιάς δεν βρισκόταν κανείς στο κτίριο με αποτέλεσμα να μη σημειωθούν τραυματισμοί. 77 πυροσβέστες κλήθηκαν στην περιοχή, οι οποίοι προσπαθούσαν επί δέκα ώρες να σβήσουν τη φωτιά, η οποία προκάλεσε τη μαζική καταστροφή πολλών ιστορικών αντικειμένων του μουσείου.

Η κόρη του Cobain, Frances Bean ετοιμάζεται ωστόσο να κυκλοφορήσει μια νέα έκθεση με τίτλο “Growing Up Kurt Cobain” στο Museum of Style Icons στο Νιούμπριτζ στην Ιρλανδία. Η έκθεση θα περιλαμβάνει σχέδια του Cobain, στίχους που είχε γράψει ο ίδιος, αλλά και το πράσινο ριγέ πουλόβερ που φορούσε στο βιντεοκλίπ του “Smells Like Teen Spirit” το 1991. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από από τις 19 Ιουλίου μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR