Quantcast

Ο Tomas Maier εγκαταλείπει τον οίκο Bottega Veneta μετά από 17 χρόνια

Ο οίκος Bottega Veneta μόλις ανακοίνωσε την αποχώρηση του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Tomas Maier, που συνεργαζόταν με τον ιταλικό οίκο από το 2001. Το δημιουργικό όραμα του Tomas Maier έκανε το διάσημα brand να αναγεννηθεί και να ενσαρκώσει την πεμπτουσία μιας εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, François-Henri Pinault της μητρικής εταιρείας, Kering, “Η ιδιαίτερη ταυτότητα του οίκου Bottega Veneta οφείλεται στην υψηλή δημιουργικότητα του Tomas και θα νιώθουμε πάντα ευγνωμοσύνη για το εξαιρετικό έργο που μας προσέφερε”.

Ο Γερμανός σχεδιαστής έγινε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μετά τον Tom Ford, επιτυγχάνοντας την ραγδαία ανάπτυξη του brand, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο δολάρια στις πωλήσεις μέχρι το 2012. Σύντομα ο οίκος έγινε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μάρκα της εταιρείας Kering και η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τον οίκο Gucci.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, ο οίκος Bottega Veneta έχει εμφανίσει πτώση ενώ οι πωλήσεις άρχισαν να πέφτουν σημαντικά το 2015. Οι ready-to-wear συλλογές του Tomas Maier άρχισαν σταδιακά να δέχονται από ουδέτερες έως αδιάφορες κριτικές ενώ σταμάτησαν να γεννούν τον ίδιο ενθουσιασμό στο κοινό. Σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία Kering αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες, τον επόμενη σχεδιαστή του Bottega Veneta, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον σπουδαίο Tomas Maier.

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR