Quantcast

Naked City: Χαμένοι στη Σαγκάη

Ο διάσημος street photographer Liu Tao, περιηγείται στους δρόμους της Σαγκάης με τον φακό του, όντας μαγνητισμένος από την αδιάκοπη πρόοδο της πόλης και τα αντιφατικά της στοιχεία.

“Shanghai Tian Wai №17, 2014”. Το project λαμβάνει τον τίτλο του από δύο συνοικίες στην όχθη του ποταμού Suzhou. Η λέξη Tian σχετίζεται με το όνομα του γνωστού δρόμου Tian Tong Lu.(Photo by Liu Tao/The Guardian)

“Shanghai Tian Wai №5, 2014”. Η λέξη Wai είναι εμπνευσμένη από τη Wai Tan, η οποία περιλαμβάνει τη γνωστή παραλία Bund της Σαγκάης. (Photo by Liu Tao/The Guardian)

“Shanghai Tian Wai №26, 2014”. Η συλλογή παρουσιάζει την πόλη που διαρκώς αλλάζει και μεταμορφώνεται σε ένα μοντέρνο urban περιβάλλον, χάνοντας αξίες. (Photo by Liu Tao/The Guardian)

“Shanghai Tian Wai №24, 2014”. Ο Liu Tao πέρασε πολλές ημέρες και νύχτες, περιπλανώμενος σε αυτές τις γειτονιές, αναζητώντας θραύσματα ζωής με μια άμεση σύγκριση των παιδικών του χρόνων εκεί. (Photo by Liu Tao/The Guardian)

“Shanghai Tian Wai №3, 2014”. Η επιρροή του αδιάκοπου εκμοντερνισμού επάνω στην ψυχολογία των ανθρώπων. (Photo by Liu Tao/The Guardian)

“Hungry Beijing №2, 2013”. Η ανθρώπινη ευθραυστότητα μέσα από γυμνά αυτο- πορτραίτα μέσα από έναν ποιητικό στοχασμό. (Photo by Liu Tao/The Guardian)

“A Weak Road №1, 2012”. Όπως αναφέρει ο φωτογράφος, “Μεγαλώνοντας στην Κίνα, έμαθα πως όταν θες να ταπεινώσεις κάποιον, χρειάζεται να τον γδύσεις και να τον εκθέσεις δημοσίως”.  (Photo by Liu Tao/The Guardian)

“A Hungry Beijing №10, 2013”. Η επιστροφή στη φύση και το εύθραυστο της ανθρώπινης προσωπικότητας μέσα από τη γυμνή έκθεση. (Photo by Liu Tao/The Guardian)

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR