Quantcast

Negroni Week: Το αγαπημένο πορφυρό cocktail στην καλύτερή του στιγμή

Γράφει η Έλενα Κρητικού

Οι λάτρεις του εμβληματικού cocktail θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το αγαπημένο τους Negroni από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου και ταυτόχρονα να γίνουν μέρος του πιο καλού σκοπού.

Αγάπη, έμπνευση και δημιουργικότητα. Αυτές είναι ίσως οι λέξεις που περιγράφουν την επιτυχία των πιο αγαπημένων cocktail στον κόσμο και στην περίπτωση του Negroni, οι μαγικές αυτές λέξεις αντικαθίστανται από τρία κυρίαρχα συστατικά που υπογράφουν τη μοναδικότητά του: Campari, gin και vermouth.

Όλη η μαγεία σε ένα ποτήρι το οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε για λίγες ημέρες, σε 700 μπαρ της Ελλάδας και για τον πιο όμορφο σκοπό.

Για κάθε Negroni που απολαμβάνετε κατά τη διάρκεια του Negroni Week στα bar που συμμετέχουν, μέρος των εσόδων θα διατίθεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η σύνθεση μαγείας στο ποτήρι δεν απαιτεί πολλά υλικά. Campari, gin και vermouth είναι τα συστατικά, που εδώ και αιώνες, υπογράφουν τη γνησιότητα και την αξεπέραστη γεύση του cocktail Negroni από τότε που ο Κόμης Camillo Negroni “εφηύρε” τον απρόσμενο συνδυασμό στο ποτήρι του στο αριστοκρατικό Caffe Casoni στη Φλωρεντία του 1919 δια χειρός του Fosco Scarselli.

Το πορφυρό cocktail δανείζεται το όνομά του από τον Κόμη που το λάτρεψε, ενώ μέχρι σήμερα θεωρείται παγκοσμίως, μία από τις διασημότερες γευστικές δημιουργίες, που φιλοξενούνται σε μπαρ. Με υλικά που προδιαγράφουν έναν ασύγκριτο συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων, οι λάτρεις του cocktail έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και φέτος, το αγαπημένο τους Negroni με Campari σε περισσότερα από 700 συνεργαζόμενα μπαρ σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια του Negroni Week.

Το μεγάλο και φαντασμαγορικό event αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe από το 2013 σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά στην Ελλάδα, μεταμορφώνοντας τις νύχτες μας σε στιγμές ασύγκριτης μαγείας. Tην πρώτη χρονιά του, το Negroni Week απαρίθμησε 100 συμμετοχές, ενώ τον περασμένο χρόνο, συμμετείχαν περισσότερα από 419 bar από όλη την Ελλάδα, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 5η θέση παγκοσμίως και στη 2η στην Ευρώπη.

Οι λάτρεις του εμβληματικού cocktail θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το αγαπημένο τους Negroni, ενώ παράλληλα, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαγική σύνθεση του Negroni λαμβάνει το ιδιαίτερο Campari, καθώς σύμφωνα με τον International Bartenders Association (IBA), το Campari αποτελεί το επίσημο βασικό συστατικό ενός κλασικού Negroni. Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η φράση που έχει μείνει στην ιστορία του διάσημου cocktail, “There is no Negroni without Campari”.

Το ζωηρό κόκκινο χρώμα του Campari σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά αρώματα αρωματικών βοτάνων ενεργοποιούν τον ουρανίσκο, απογειώνοντας τη γεύση στο ποτήρι μας με τα άλλα δύο συστατικά του Gin και του Red Vermouth και το εξαιρετικό decor από λεπτές φλούδες πορτοκαλιού. Τα συνεργαζόμενα μπαρ στα πλαίσια της εβδομάδας Negroni, θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου για να μας προτείνουν τη δική τους Negroni εκδοχή, καλώντας μας να πιούμε για τον πιο όμορφο σκοπό και τη μέγιστη προσωπική μας απόλαυση.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα bar που συμμετέχουν εδώ.

Απολαύστε υπεύθυνα

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR