Quantcast

Η Octopus Garden συναντά το SKG Bridges Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ πολιτισμού

Γράφει η Κατερίνα Καρσιώτη

Το project της Octopus Garden “Sounds like Thessaloniki”, που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του στην Θεσσαλονίκη. το Σάββατο 12 Μαΐου στο SKG Bridges Festival.

Η Θεσσαλονίκη έχει αποδείξει ότι αποτελεί την πόλη εκείνη στον ελλαδικό χάρτη που αγκαλιάζει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις νέες δημιουργικές ιδέες. Αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά με την δημιουργία της Octopus Garden που εδώ και κάποιους μήνες έχει ενταχθεί δυναμικά στον πολιτιστικό ιστό της πόλης.
Μία ομάδα που στελεχώνεται από ανθρώπους δραστήριους, ενεργούς και σημαντικούς στο χώρο της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας του Βερολίνου αλλά και από μία local παρουσία της Θεσσαλονίκης, την Τάνια Βλαχομήτρου, ιδρύτρια του ψηφιακού ξεναγού in the loop – premium curated walks & cultural manager.
Eκει λοιπόν, που το Βερολίνο διαλογίζεται με την Θεσσαλονίκη, η Octopus Garden συναντά το μεγαλύτερο φεστιβάλ πολιτισμού, SKG Bridges Festival.

Τα μέλη της Octopus Garden, επιδιώκουν να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με την δημιουργική κοινότητα της πόλης, να στηρίξουν και να προβάλλουν την δυναμική αυτής της πόλης, να ενισχύσουν την δημιουργική σκηνή και να προσφέρουν έναν διάλογο μεταξύ Βερολίνου – Θεσσαλονίκης και να αξιοποιήσουν ουσιαστικά τις τεράστιες δυνατότητες της πόλης σε αυτόν τον τομέα.
Άλλωστε η Θεσσαλονίκη αποπνέει δημιουργικό αέρα, έχει κουλτούρα και αποτελεί πόλο έλξης για festival, events και projects. Η Octopus Garden προωθεί και στηρίζει την πολιτιστική κοινότητα της πόλης, προσαρμόζεται στην συνθήκες της και την επιλέξει ως βάση γιατί διαθέτει πολλά κοινά με το Βερολίνο ως προς τις δυνατότητες, την δημιουργικότητα και το πολιτιστικό της υπόβαθρο.

Αre You Ready?
Για πέντε μέρες η Θεσσαλονίκη θα βρίθει από δρώμενα εικαστικά, μουσικά, θεατρικά, φωτογραφικά και όχι μόνο και αυτό στα πλαίσια του μεγαλύτερου φεστιβάλ πολιτισμού, #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival. Ένα φεστιβάλ για Νέους που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και υλοποιείται με την σύμπραξη όλων των κρατικών πολιτιστικών φορέων της πόλης καθώς και δημιουργικών ομάδων, ενώ όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές και δωρεάν για το κοινό.
Όλα τα καλλιτεχνικά και εικαστικά πεδία συναντιούνται και ωθούν τους νέους σε ένα διάλογο μεταξύ τους. Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα και επικοινωνούν άμεσα το μήνυμα πώς μέσω των τέχνης τα σύνορα ακυρώνονται και η παραγωγή νέων δημιουργικών συνθέσεων και δράσεων βγαίνει μπροστά ..
Το Σάββατο 12 Μαιου, η Octopus αναλαμβάνει τα ηνία και σε καλεί στην δική της μουσική πραγματικότητα.

Sounds Like Thessaloniki – Τhe city’s musical vibe με μουσικούς και ήχους να ντύνουν τον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης θα σε παρασύρουν και θα σου μεταφέρουν ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο, την δική του μουσική ταυτότητα. Γιατί ως γνωστόν η ζωή μας έχει το δικό της soundtrack, γιατί η μουσική είναι επικοινωνία, είναι ταξίδι.
Η μουσική της πόλης λοιπόν, με local καλλιτέχνες, μουσικές κολεκτίβες και DJs.

Enjoy The Life, Enjoy The Music

Περισσότερες πληροφορίες
https://www.facebook.com/events/163004397711153/
http://octopus.garden/

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR