Quantcast

Steven Spielberg: Οι ταινίες του Netflix δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για Όσκαρ

Σε συνέντευξή του στο ITV News, στα πλαίσια προώθησης της νέας του ταινίας “Ready Player One”, ο Stephen Spielberg εξέφρασε τη γνώμη του για το εάν οι ταινίες του Netflix θα έπρεπε να διαγωνίζονται στα Όσκαρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Netflix θα έπρεπε να θεωρείται αμιγώς τηλεοπτικό και να μη συμμετέχει στα βραβεία.

Όπως τονίζει ο Αμερικανός σκηνοθέτης, “Μόλις δεσμευτείς σε τηλεοπτική μορφή, η ταινία είναι ξεκάθαρα τηλεοπτική. Δεν πιστεύω ότι ταινίες που κυκλοφορούν για λιγότερο από μία εβδομάδα στους κινηματογράφους, θα έπρεπε να βρίσκονται ανάμεσα στις υποψηφιότητες της Ακαδημίας”.

Ο Spielberg αιτιολογεί την τοποθέτησή του, ισχυριζόμενος πως “όλο και λιγότεροι σκηνοθέτες θα μπαίνουν στον κόπο να συγκεντρώνουν χρήματα κινηματογραφικής παραγωγής από τη στιγμή που οι κυκλοφορίες ταινιών για λίγες ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες, θα εξασφαλίζουν το πολυπόθητο Όσκαρ”. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι τηλεοπτικές ταινίες αξίζουν EMMY , καθώς δεν αξιώνουν την ίδια αναγνώριση με τις παραδοσιακές κινηματογραφικές για Όσκαρ.

SOURCE ENDGADGET

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR