Quantcast
collectiva noir

Η ανατροπή και ο avant garde χαρακτήρας της Collectiva Noir

Γράφει η Έλενα Κρητικού
Φωτογραφίζει η Αγγελική Καλαμαρά

Με έναν “άκρως ανατρεπτικό & avant garde χαρακτήρα”, το brand Collectiva Noir δημιουργήθηκε για να ξεχωρίσει. Η σχεδιαστική ομάδα του με μια ιδιαίτερη φιλοσοφία, δημιουργεί “collections με δομή και ισχυρές εικόνες” που υπόσχονται να προσδώσουν luxury στοιχεία, ακόμη και στο πιο casual ντύσιμο των γυναικών. Η Κέλλυ Καρυπίδη, ως ιδρύτρια του Collectiva Noir, μας αποκαλύπτει τα κρυφά της χαρτιά γύρω από την ξεχωριστή ιδέα που έγινε πράξη, μιλώντας με ιδιαίτερο πάθος για το αγαπημένο της δημιούργημα.

Μαίρη Ρετσίνα (Collectiva Noir Muse) – Κέλλυ Καρυπίδη (Founder Collectiva Noir)

Ανήκοντας στις γυναίκες με “διατριβή” στο fashion multitasking, πότε αποφάσισες να ιδρύσεις το ευφάνταστο brand “Collectiva Noir” και ποια η πηγή έμπνευσής σου;
Γεννήθηκα, σπούδασα και μεγάλωσα μέσα στο fashion business. Εμπλέκομαι εμπορικά με διεθνή σήματα, σχεδιαστές και οίκους από το 2004 . Το brand Collectiva Noir δημιουργείται στην Ελλάδα το 2017, με επιρροές κυρίως από την τέχνη και από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των δυναμικών, αλλά πουπουλένιων γυναικών που, αν παραταχθούν, δημιουργούν έναν ανίκητο στόλο. Διεισδύει αμέσως στα καλύτερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο μέσω της εισαγωγικής εταιρείας Phoenix Distribution και τη δεύτερη σεζόν του εκθέτει στην Pure του Λονδίνου. Μια σεζόν μετά ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο κέντρο της Κηφισιάς.

Η επιλογή του brand name “Collectiva Noir” σχετίζεται άμεσα με την ταυτότητά που ήθελες να αποδώσεις στο δημιούργημά σου;
Όταν ένα brand δεν τιτλοφορείται από τον σχεδιαστή ονομαστικά, αλλά με λέξεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιμένεις ο κόσμος να ταυτιστεί με αυτό, εκτός εάν ανήκεις στη fast-fashion ή casual μόδα. Με το όνομα, Collectiva Noir θέλαμε να δώσουμε έναν ανατρεπτικό & avant garde χαρακτήρα, ξεφεύγοντας από τα σύνολα κονσέρβα και τα καταπιεστικά πρότυπα. Με τη δημιουργία του λοιπόν, είδαμε μπροστά μας μια εικόνα, μια μάζωξη γυναικών μακριά από ιεραρχίες και προκαταλήψεις, γεμάτες σοφία και θάρρος, κι έτσι ξεκινήσαμε.

Πες μας λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του Collectiva Noir. Τι είδους ρούχα φιλοξενεί;
Το κατάστημα της Collectiva είναι το πρώτο κατάστημα, ενδεχομένως στον κόσμο, που η σχέση με τον πελάτη ξεκινάει απ΄έξω. Το σιδερένιο πλέγμα, που καλύπτει όλη τη βιτρίνα είναι το κουκούλι της κάθε γυναίκας, και κατά την είσοδο στο κατάστημα, αρχίζει να ανακαλύπτει στοιχεία, που θα την πλημμυρίσουν έκπληξη και χαρά. Ψηλόμεσα, χειροποίητα & λιτά jeans, σύνολα από παγιέτες, μαροκινά κιμονό, floral ολόσωμες φόρμες, δαντελωτά φορέματα, πολυμορφικά μαγιό, eco-leather γιλέκα, ιδιαίτερα κοσμήματα είναι τα στοιχεία της σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018.

Υπάρχουν κομμάτια που έχεις ξεχωρίσει;
Όλα τα σύνολα από παγιέτα, τα raw- jeans και το “ΙΑΜ” t-shirt.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γυναικείο στυλ στο οποίο απευθύνεται ή δημιουργήθηκε για να δίνει άλλη πνοή στο καθημερινό ντύσιμο όλων των γυναικών;
Τα πατρόν και τα υφάσματα προσδιορίζουν συνήθως, και αυτόν που τα φοράει, και όχι το ανάποδο. Δημιουργούμε με υφάσματα, όπως ελληνικό μετάξι, πλυμένο σατέν, τζιν, φιλέ από παγιέτα και οικολογικό δέρμα. Τυπώνουμε αποκλειστικά, τα δικά μας print και δίνουμε προσοχή στις ραφές και στο “πέσιμο” του ρούχου. Αν κάποια δίνει την ίδια σημασία στα παραπάνω, τότε είναι σίγουρα αυτό το προφίλ της γυναίκας, που θα επιλέξει να φορέσει την Collectiva.

Αν ήταν γένους θηλυκού και όχι ουδέτερου, η Collectiva Noir θα ήταν μια γυναίκα με τι είδους όψη και χαρακτηριστικά;
Η γυναίκα Collectiva “το έχει“ σε κάθε περίπτωση. Βολεύεται με το απλό, αλλά ευχαριστιέται και απολαμβάνει και το πολυτελές. Είναι κοσμοπολίτισσα, ανθεκτική και ακομπλεξάριστη.

Δώσε μας λίγες λέξεις- κλειδιά για τη σχεδιαστική ομάδα πίσω από το “Collectiva Noir” .
Εμπειρία, πρωτοπορία, οργάνωση

Τι διαφοροποιεί εν κατακλείδι, το Collectiva Noir από τα υπόλοιπα εγχειρήματα;
Δημιουργούμε κολεξιόν με δομή και ισχυρές εικόνες. Προτείνουμε δυναμικές συλλογές με luxury στοιχεία, που μπορούν να φορεθούν, ακόμη και με τον πιο casual τρόπο. Δεν παράγουμε συνεχώς, ρούχα μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε όλα τα γούστα.

Πού μπορούμε να θαυμάσουμε από κοντά την ιδιαίτερη αυτή fashion συλλογή;
Στο gallery κατάστημα μας, Κυριαζή 30 στο κέντρο της Κηφισιάς και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Κι όταν η μέρα δεν σε βρίσκει απασχολημένη με το fashion multitasking, ποια πράγματα μονοπωλούν την προσοχή και τον χρόνο σου;
Μου αρέσει να πηγαίνω στη θάλασσα με την κόρη μου, Ευίνα και τους αγαπημένους μου φίλους.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR