Quantcast

Γευστικές αποθεώσεις και το Macallan Rob Roy στην καλύτερή του στιγμή! 

Ένα μοναδικό food pairing με θέα Ακρόπολη.

Το Super Premium Single Malt whisky σε συνεργασία με το γνωστό εστιατόριο Dionysos Zonar’s, αποκάλυψαν μια εμπειρία που αποτέλεσε ωδή στη σύγχρονη κουζίνα και στην αξεπέραστη γεύση του Macallan.

Το Macallan Rob Roy δια χειρός του bartender Νίκου Παυλίδη «αποθέωσε» το πρώτο πιάτο, που ήταν καρπάτσιο μόσχου με πιπεριές confit ,παντζάρι και ραπανάκι τουρσί, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και baby ρόκα. Οι μοναδικοί συνδυασμοί του Macallan Amber που φέρει τη γεύση του πράσινου μήλου, του λεμονιού και της κανέλας, εισχώρησαν στην ξεχωριστή γεύση του κλασικού Rob Roy και συνόδευσαν αρμονικά το εκλεπτυσμένο πιάτο του σεφ Βασίλη Πορή.

rob roy

Η συνέχεια γράφτηκε με ελληνικό μαύρο χοίρο γαλλικής κοπής με πουρέ τοπιναμπούρ, ψητές πατάτες με θυμάρι και σάλτσα μαυροδάφνης. Τα έντονα και μοναδικά αρώματα του πιάτου έγιναν ένα με το Macallan Sienna, δημιουργώντας έναν υπέροχο συνδυασμό αρωμάτων και καταλήξεων. Το Macallan Sienna μάς επέτρεψε να γευτούμε την αυτούσια εκρηκτική γεύση του σύκου, της σταφίδας, του μοσχοκάρυδου και του τζίντζερ.

Το επιδόρπιο, αποτελούμενο από Foret noire Μπισκόυι σοκολάτας με σιρόπι kirsch, απαλή μους λευκής σοκολάτας με αμαρένες, Namelaka araguani και Σορμπέ Λευκής σοκολάτας, τελειοποίησε την αριστουργηματική γευστική μας διαδρομή με το Macallan Rare Cask να απλώνεται σαν κομψοτέχνημα στο τραπέζι μας. Στο Macallan Rare Cask επικρατεί η γεμάτη γεύση του βαρελιού, ενώ η σοκολάτα και η βανίλια οδηγούν στο φινάλε, με μια ζέση εσπεριδοειδών.

Το μοναδικό bar του μεγαλοπρεπούς εστιατορίου, άνοιξε τις πόρτες του για την ολοκλήρωση της υπέροχης βραδιάς μέσα από το perfect serve του Macallan από τον bartender Νίκο Παυλίδη, επαληθεύοντας την επιλεκτικότητα και τη μοναδικότητά του άκρως, εκλεπτυσμένου whisky.

Τα φυσικά χρώματα του Macallan «πατούν» πάνω σε μια μελετημένη φιλοσοφία των δημιουργών. Τα δρύινα βαρέλια όπου το ουίσκι ωριμάζει, προσφέρουν τους μοναδικούς χρωματισμούς του και το ανάγουν σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ο συνδυασμός της πλούσιας γεύσης που το καθιστά μοναδικό στην κατηγορία του και η φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω, συνθέτουν το εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα του Super Premium Single Malt whisky.

Φωτογράφιση: Ιωσήφ Αλεξιάδης

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR