Quantcast
Βρεταννίας

Ένας βασιλικός κήπος στο πιο αριστουργηματικό τραπέζι της Μεγάλης Βρεταννίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογραφίζει ο Ιωσήφ Αλεξιάδης

Tο Macallan σε συνδυασμό με τη Μεγάλη Βρεταννία δημιουργούν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Η μαγευτική αίγλη του εστιατορίου της Μεγάλης Βρεταννίας, αποκάλυψε μια γευστική εμπειρία σε ένα μοναδικό, αριστουργηματικό σκηνικό που θύμιζε βασιλικό κήπο.

Το Macallan, το Super Premium Single Malt whisky μαζί με το εστιατόριο της Μεγάλης Βρεταννίας -ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, με μακρόχρονη παρουσία στο γευστικό στερέωμα και πληθώρα βραβεύσεων – δημιούργησε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Σε ένα σκηνικό που θύμιζε μια ατμοσφαιρική ταινία εποχής, η διακόσμηση του τραπεζιού -δια χειρός Δημήτριου Μπραζά– εναρμονίστηκε πλήρως με τη διαχρονική πολυτέλεια του ξενοδοχείου, που εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς της κεντρικότερης πλατείας της Αθήνας.

Το Macallan Boulevardier «καλωσόρισε» την αρχική πρόταση του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη, που ήταν παντζάρι κονφί, κατσικίσιο τυρί με σαφράν, κουμ κουάτ, πετιμέζι και κανέλα. Η αξεπέραστη γεύση του Macallan Αmber -που φέρει τη γεύση του πράσινου μήλου, του λεμονιού και της κανέλας- συνδυάστηκε με το εκλεπτυσμένο πιάτο, δημιουργώντας έναν ονειρικό συνδυασμό αρωμάτων και καταλήξεων.

Η συνέχεια γράφτηκε με το αξεπέραστο χειροποίητο νιόκι πατάτας με παλαιωμένο κασέρι, ραγού μανιταριών με τρούφα και θυμάρι, που συνδυάστηκε με το Macallan Sienna. Το Macallan Sienna με την εκρηκτική γεύση του σύκου, της σταφίδας, του μοσχοκάρυδου και του τζίντζερ, συνόδευσε ένα πιάτο που κορύφωσε όλες μας τις αισθήσεις.

Το ημισφαίριο πικρής σοκολάτας με crémeux καραμέλας και πορτοκάλι, «αναδύθηκε» από το καταπράσινο σκηνικό του τραπεζιού και μαζί του έφερε την πιο ξεχωριστή στιγμή με το Macallan Rare cask να σερβίρεται στο δικό του ποτήρι και να γίνεται ένα κόσμημα στο τραπέζι μας. Στην εκδοχή του Macallan Rare Cask επικρατεί η δρυς, ενώ η σοκολάτα και η βανίλια οδηγούν στο φινάλε, με μια ζέση εσπεριδοειδών.

Το Αlexander’s Bar άνοιξε τις πόρτες του για την ολοκλήρωση της βραδιάς και το perfect serve του Macallan μαζί με τον head bartender Κωνσταντίνο Μυλωνόπουλο, καθόρισε τη μοναδικότητα της, ανάγοντάς την σε μια απολαυστική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων.

Τα φυσικά χρώματα του Macallan «πατούν» πάνω σε μια μελετημένη φιλοσοφία των δημιουργών. Τα δρύινα βαρέλια όπου το ουίσκι ωριμάζει, προσφέρουν τους μοναδικούς χρωματισμούς του και το ανάγουν σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ο συνδυασμός της πλούσιας γεύσης που το καθιστά μοναδικό στην κατηγορία του και η φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω, συνθέτουν το εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα του Super Premium Single Malt whisky.

Απολαύστε υπεύθυνα.

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR