Quantcast

Έρχεται η αναγνώριση προσώπου από το Facebook

Το Facebook, από το 2004 που πρωτοεμφανίστηκε, είναι το πιο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτό ξέρουν πολύ καλά πως για να συνεχίσει να βρίσκεται στη κορυφή θα πρέπει να εξελίσσεται διαρκώς και να πηγαίνει πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του. Έτσι, μια νέα υπηρεσία θα έρθει πολύ σύντομα από τους ανθρώπους του Facebook και είναι αυτή της αναγνώρισης προσώπου.

Οι χρήστες με τη δική τους, σύμφωνη γνώμη, θα μπορούν να δώσουν τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε το Facebook να αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και να τους προστατεύει με αυτό τον τρόπο από υποκλοπές προσωπικών στοιχείων ή και από προσπάθειες παραβίασης του προφίλ τους.

Επίσης, μέσω της λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου, το Facebook θα ενημερώνει τους χρήστες όταν έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες τους χωρίς να έχει γίνει η σχετική επισήμανση τους ή όταν κάποιος έχει δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες τους.

Τέλος, θα άξιζε να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι αυτοί που τάσσονται κατά της νέας αυτής υπηρεσίας και κάνουν για λόγο για παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων από τη γνωστή εφαρμογή.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR