Το απόλυτο εργένικο σπίτι στο Σιάτλ

Η ομάδα του Heliotrope Architects σχεδίασε ένα μοντέρνο σπίτι, που μοιάζει με loft πάνω σε μια προκυμαία στο Σιάτλ. Η κατασκευή έγινε έπειτα από αίτημα ενός εργένη, που θέλει να έχει την ιδιωτικότητά του.

Το εξωτερικό του σπιτιού έχει ένα κάλυμμα ψευδαργύρου και αλουμινίου, με το γκαράζ και την  ξύλινη μπροστινή πόρτα να είναι τα μόνα μέρη του σπιτιού που μπορείτε να δει κανείς από το δρόμο.

Από το πλάι του σπιτιού, μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση του εσωτερικού, καθώς φαίνονται οι σκάλες με ένα διακοσμητικό κιγκλίδωμα και το ξύλινο εσωτερικό. Η πλευρά του σπιτιού που βλέπει προς το νερό, υπάρχουν μεγάλα παράθυρα που παρέχουν θέα στα διερχόμενα σκάφη και επιτρέπουν άπλετο φυσικό φως που γεμίζει το εσωτερικό.

Στον εσωτερικό χώρο, η κουζίνα είναι εξορθολογισμένη και αποδοτική στο σχεδιασμό της, με τις συσκευές να συνδυάζονται με το υπόλοιπο περιβάλλον. Αντί για υπερυψωμένα ντουλάπια κουζίνας, ένα μινιμαλιστικό, μαύρο ράφι τοίχου από κέδρο, δημιουργεί μια αντίθεση με τους λευκούς πάγκους. Από την πλευρά της κουζίνας είναι το μπάνιο του ξενώνα, ενώ κέδρος και καρυδιά υπάρχουν σε όλο το σπίτι. Στην κύρια περιοχή του σπιτιού βρίσκεται το σαλόνι. Ένα τζάκι είναι το επίκεντρο, ενώ άλλα στοιχεία, όπως ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σκάλα, το ενσωματωμένο μπαρ και η περιοχή μελέτης βρίσκονται στο πλάι.

Δίπλα στο σαλόνι και την κουζίνα είναι οι σκάλες από χάλυβα με διακοσμητική κουπαστή, που οδηγούν μέχρι τη μπροστινή πόρτα και το κυρίως υπνοδωμάτιο. Το κυρίως υπνοδωμάτιο – το μόνο υπνοδωμάτιο στο σπίτι – βρίσκεται στην κορυφή των σκαλοπατιών. Τα ξύλινα ντουλάπια και η ντουλάπα ευθυγραμμίζουν τον τοίχο, ενώ απέναντι βρίσκεται ένας τοίχος με τζαμαρία. Το ξύλο χρησιμοποιείται επίσης ως κεφαλάρι και ως το πλαίσιο για το κρεβάτι.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE