Quantcast

Ξύλινη καμπίνα φτιαγμένη από έλατα στο Βανκούβερ

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Agathom επιμελήθηκε τα σχέδια γι’ αυτό το σπίτι στο όμορφο Βανκούβερ του Καναδά. Η ξύλινη κατασκευή από έλατα και κέδρους, ονομάζεται Rainforest Retreat και λειτουργεί τόσο ως σπίτι, όσο και ως καλλιτεχνικό εργαστήρι του ιδιοκτήτη της. Πρόκειται για ένα χαλαρωτικό μέρος μακριά από την πόλη, το οποίο περιλαμβάνει ένα μπάνιο, ένα υπνοδωμάτιο, μια κουζίνα, ένα σαλόνι που λειτουργεί και ως εργαστήρι αλλά και έναν ιδιωτικό εξωτερικό χώρο.

Τα δοκάρια στην οροφή εκτίθενται σε όλο το εσωτερικό της κατασκευής ενώ σε διάφορα σημεία χρησιμοποιείται ξύλο για τη σύνθεση πάγκων, μονάδων αποθήκευσης και άλλων επίπλων. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι λευκοί και σε συνδυασμό με τα μεγάλα παράθυρα και την ψηλή οροφή, το σπίτι μπορεί να χαρακτηριστεί ευάερο. Ο φωτισμός του σπιτιού είναι κυρίως φυσικός, ωστόσο ενισχύεται και με ένα ειδικό σύστημα φωτισμού, σχεδιασμένο να φωτίζει απαλά και να δημιουργεί μια διακριτική λάμψη μέσα στο δάσος.

«Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις του κτιρίου στην περιοχή, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε αυτή τη μακρά και λεπτή δομή», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες για τη συγκεκριμένη κατασκευή.

artists-wooden-cabin-in-canada-1 artists-wooden-cabin-in-canada-2 artists-wooden-cabin-in-canada-3 artists-wooden-cabin-in-canada-4 artists-wooden-cabin-in-canada-5 artists-wooden-cabin-in-canada-6

 

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR