Σύγχρονη κατοικία σε λιμνοθάλασσα της Αγγλίας

Η εταιρεία Platform 5 Architects έχει σχεδιάσει το οικογενειακό Backwater House στο Norfolk της Αγγλίας, αντικαθιστώντας ένα παλιό bungalow. Το σπίτι, το οποίο έχει επικλινείς στέγες και υπόστεγο, βρίσκεται δίπλα σε μια απομονωμένη λιμνοθάλασσα και ενοικιάζεται σε επισκέπτες.

Καθώς πλησιάζει κανείς το σπίτι, βλέπει προς τα αριστερά το υπόστεγο και το βασικό σπίτι στα δεξιά. Γλάστρες περιβάλλουν τη ράμπα, ενώ σκάλες οδηγούν στη μπροστινή πόρτα. Στο εσωτερικό, ο διάδρομος της εισόδου έχει μια σπειροειδή σκάλα στα χρώματα του μαύρου, του λευκού και του ξύλου. Μια μεγάλη συρόμενη πόρτα οδηγεί στο κεντρικό σαλόνι, ενώ μέσα στο κεντρικό τμήμα του σπιτιού, είναι η μεγάλη κουζίνα και η τραπεζαρία με ένα ξύλινο τραπέζι. Έξω από την τραπεζαρία βρίσκεται η πίσω βεράντα με υπαίθριο καθιστικό και προβλήτα και απέναντί της η κουζίνα με μαύρα ντουλάπια και μια νησίδα από ράφια. Μεγάλα παράθυρα ακολουθούν τη γραμμή της οροφής και παρέχουν άπλετο φυσικό φως στο σαλόνι, με τους δύο ξεχωριστούς χώρους: ένα χαλαρωτικό καθιστικό με καναπέ που κοιτάζει προς το επενδυμένο τζάκι με χάλυβα και μία κρυμμένη βιβλιοθήκη πίσω από το τζάκι.

Στο αντίθετο άκρο του σπιτιού βρίσκεται ένα από τα υπνοδωμάτια, το οποίο βλέπει στη λιμνοθάλασσα μέσα από τα παράθυρα. Στο μπάνιο, μεγάλα λευκά πλακάκια έχουν εγκατασταθεί κάθετα, προσθέτοντας την αίσθηση του ύψους. Επίσης,  ένα ψηλό παράθυρο επιτρέπει τη θέα κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Στο χολ της εισόδου, οι σπειροειδείς σκάλες οδηγούν στο δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου υπάρχει μια γραφείο μελέτης, υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Τέλος, στην κορυφή της σκάλας υπάρχει άλλο ένα υπνοδωμάτιο, με ένα πολύ μικρότερο παράθυρο.

λιμνοθάλασσα     

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE