Quantcast

Η μακροβιότερη έκθεση Κομικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη

Γράφει η Κατερίνα Καρσιώτη

Κάτι ωραίο έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Μία εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ή αλλιώς COMIC N PLAY 201.

Η Ένατη Διάσταση σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  και τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών  Στρατηγικής διοργανώνουν την 16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών COMIC N PLAY 2017 που θα πραγματοποιηθεί στις 10,11 και 12 Νοεμβρίου στην πόλη του Βορρά.

Μην ξεχνάμε ότι από το 2001 η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, καθιστώντας την τη μακροβιότερη έκθεση κόμικ στη χώρα μας. Στην έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών, έμπειροι και πρωτοεμφανιζόμενοι.

Aπό την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί μία πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς. Θα απολαύσει κανείς την έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, αλλά και πρωτότυπα έργα, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες. Στο φετινό bazaar συμμετέχουν οι εκδόσεις Jemma Press,Web Comic,Ένατη Διάσταση, Time Traveller.gr και Add Art, το ηλεκτρονικό κατάστημα Retrocomics.gr, με μεταχειρισμένα και σπάνια τεύχη για όλες τις ηλικίες, τα εξιδικευμένα βιβλιοπωλεία Comicstrip, Jemma Books & Comics και το ξενόγλωσσο Le Livre Ouvert.

Oι προσκεκλημένοι δημιουργοί της φετινής διοργάνωσης συστήνονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για την Cecile Bidault και τον Sylvain Mazas, δυο δημιουργούς θα λέγαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο καλλιτεχνικό ύφος τους που αξίζει να γνωρίσετε.

Επιπλέον οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά νέων Ελλήνων δημιουργών κόμικς, μέσα από τις εκδόσεις που θα παρουσιαστούν στον χώρο των αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, που θα πλαισιώνει την έκθεση.

Τέλος οι επισκέπτες θα  μπορούν να γιορτάσουν  μαζί με τους προσκεκλημένους δημιουργούς και διοργανωτές του COMIC N PLAY 2017 (κατά την τελετή των εγκαινίων διοργάνωσης) απολαμβάνοντας ένα cocktail “Alien Urine Sample” από την bartender Ilona Pietras και σπέσιαλ εδέσματα από τον σεφ Kevin  “Fresh” Markellos.

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock.

*Η είσοδος γαι το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στην ομότιτλη ανθολογία της έκθεσης.

Περισσότερες Πληροφορίες

http://www.comic-n-play.gr/

https://www.facebook.com/comicnplay.gr

Eγκαίνια: Παρασκευή 10/11 , ώρα  20.30
Γκαλερί Αλλατίνι – Ντασώ , Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Ωράριο Λειτουργίας Bazaar
Παρασκευή 10/11 έως Κυριακή 12/11, ώρες 10.00 – 22.00

More Stories
cq5dam.web.1280.1280 (5)
Miu Miu x Church’s
DIDÉE.GR