Ο οίκος Gucci αύξησε τα κέρδη του κατά 49%

Ο όμιλος Kering είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους μόδας παγκοσμίως, καθώς έχει στην ιδιοκτησία του οίκους όπως o Gucci, ο Saint Laurent, ο Balenciaga και ο Alexander McQueen.

Φτάνοντας τα οικονομικά στοιχεία. για το έτος που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του, στα γραφεία του Kering, το μόνο συναίσθημα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί είναι αυτό της ικανοποίησης, καθώς είδε τα κέρδη του να αυξάνονται κατά 20%.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της οικονομικής επιτυχίας του ομίλου Kering, οφείλεται στον ιταλικό οίκο Gucci, ο οποίος έχει μετατραπεί ως η πιο κερδοφόρα εταιρεία για τον όμιλο. Μάλιστα από τη στιγμή που ο ιστορικός οίκος άρχισε να βρίσκεται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Alessandro Michele, δύο χρόνια πριν, τα κέρδη του Gucci αυξήθηκαν συνολικά κατά 49,4%.

Τέλος θα άξιζε να σημειωθεί πως ο Michele και η Gucci, κατάφεραν να σπάσουν ακόμα ένα ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση των αγορών μέσω internet κατά 100%, οφείλοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας σε αγορές όπως η Κίνα, που έχει εξελιχθεί ως μια τεράστια, νέα αγορά για τα luxury fashion brands.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE