Quantcast

Η εντυπωσιακή είσοδος ενός σιδηροδρομικού σταθμού της Σουηδίας

Το συγκεκριμένο κτίσμα προβλήθηκε σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 2013 από το Δήμο του Helsingborg, σχετικά με το νέο σχεδιασμό της εισόδου για το σιδηροδρομικό σταθμό. Η αρχιτεκτονική εταιρεία Tengbom κέρδισε το διαγωνισμό σε συνεργασία με την Tyréns, μια αστική εταιρεία συμβούλων σχεδιασμού. Οι αρχιτέκτονες της Tengbom λοιπόν, σχεδίασαν μια νέα εντυπωσιακή είσοδο για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Helsingborg της Σουηδίας.

Το τελικό σχέδιο που έφερε σε πέρας η εταιρεία έφερε μια γλυπτή ξύλινη στέγη στηριγμένη με έναν εντυπωσιακό τρόπο πάνω σε δύο πλάκες από σχιστόλιθο και απλούς υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται ως προστασία των γραμμάτων του σιδηροδρομικού σταθμού. Η έννοια των μεταφορών παίρνει μια άλλη σχεδιαστική διάσταση.

train-station_110716_03 train-station_110716_07 train-station_110716_08είσοδο

*Φωτογραφίες: Felix Gerlach

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR