Quantcast

Loving Vincent: Το ελληνικό trailer της ταινίας

Κυκλοφόρησε το επίσημο ελληνικό trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας «Loving Vincent», που δίνει ζωή στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ξεχωριστή ιστορία του.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου, που έχει ζωγραφιστεί εξ’ ολοκλήρου στο χέρι. Η ταινία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, καθώς στην παραγωγή της συμμετείχαν 20 Έλληνες επαγγελματίες ζωγράφοι που εργάστηκαν στα 3 στούντιο του «Loving Vincent».

Τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Πολωνίας και της Ελλάδας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Το ίδιο ξεχωριστή, όπως και οι πίνακές του, ήταν η παθιασμένη και κακότυχη ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, και ο μυστηριώδης του θάνατος.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, υπογράφουν η Ντορότα Κομπιέλα και ο Χιου Γουέλτσμαν και την παραγωγή οι βραβευμένες με Όσκαρ εταιρίες «Break Thru Films» και «Trademark Films».

Το φιλμ, απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Animation του Ανσί, όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

Η ταινία «Loving Vincent» πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου σε διανομή Filmcenter Τριανόν.

Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR