Απλότητα και βιομηχανικά στοιχεία σε επέκταση κήπου

Η αυστραλιανή εταιρεία Clare Cousins Architects, κλήθηκε να σχεδιάσει μια επέκταση του κήπου ενός εξοχικού, ώστε να μεγιστοποιήσει το συνολικό χώρο.

Στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί από την πλευρά του σπιτιού στην πίσω αυλή. Το μονοπάτι αυτό καταλήγει σε μια μικρή πέργκολα με αίθριο και μερικά καθίσματα. Μεταξύ της πέργκολας και του σπιτιού βρίσκεται η νέα επέκταση, κατασκευασμένη από ένα διαρθρωτικό, χαλύβδινο διάφραγμα που μπορεί να ρυθμίζει το ηλιακό φως, παρέχοντας προστασία από τον ήλιο και σκιά όλη την ημέρα. Μεγάλες, συρόμενες, γυάλινες πόρτες ανοίγουν για να αποκαλύψουν το φωτεινό και ευάερο εσωτερικό, με την ξύλινη και κεκλιμένη οροφή. Στο ένα άκρο της επέκτασης βρίσκεται η κουζίνα, με ντουλάπια από ανοιχτόχρωμο ξύλο να συνδυάζονται με τους πάγκους. Παράλληλα, μερικές μαύρες πινελιές δημιουργούν μια μοντέρνα εμφάνιση στο χώρο. Πίσω από την κουζίνα υπάρχει ένα ντουλάπι με πρόσθετη αποθήκη, ανοιχτά ράφια και φούρνο.

Όσον αφορά την κύρια περιοχή απέναντι από την κουζίνα, εκεί βρίσκεται ένα σαλόνι που διατηρείται σε απλές γραμμές σχεδιασμού και διακόσμησης. Ο γκρίζος, καμπυλωτός καναπές είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να βλέπει το μαύρο τζάκι. Υπάρχει επίσης μια ενσωματωμένη ξύλινη βιβλιοθήκη με ανοιχτά ράφια. Ακριβώς έξω από το απλό σαλόνι, στην προέκταση, υπάρχει μια πόρτα που οδηγεί στην τραπεζαρία και στο δευτερεύον καθιστικό, στο κεντρικό σπίτι.

Τα υπνοδωμάτια έχουν διατηρηθεί όπως ήταν και παλαιότερα. Απλά, με λευκούς τοίχους και ξύλινα στοιχεία, όπως ο σκελετός του κρεβατιού και η καρέκλα. Στο μπάνιο, υιοθετείται και πάλι η απλότητα με λευκά πλακάκια σε διαφορετικά μεγέθη για τους τοίχους, ενώ για το δάπεδο έχουν χρησιμοποιηθεί μαύρα πλακάκια.

    

Φωτογραφίες: Lisbeth Grosmann

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE