Quantcast
επένδυση

Δουβλίνο: Αρχιτέκτονας ανακαινίζει εντυπωσιακά το σπίτι της παιδικής του ηλικίας

Ο αρχιτέκτονας Stephen Kavanagh ανέλαβε να σχεδιάσει μια επέκταση και να ανακαινίσει την κατοικία της παιδικής του ηλικίας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες της κατοικίας 3 υπνοδωματίων – οι γονείς του Stephen – ήθελαν να έχουν ένα χώρο ελαφρύ, αλλά ευρύχωρο. Αυτό θα τους επέτρεπε να ασχολούνται με το μεγάλο κήπο, ο οποίος προηγουμένως δεν φαινόταν. Η επέκταση που δημιουργήθηκε, καλύπτεται από επένδυση καμένου ξύλου και αντιτίθεται στην αρχική, λευκή ταράτσα. Έτσι, παρέχεται ένα ανθεκτικό εξωτερικό και μια μονόχρωμη παλέτα. Μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και μια γυάλινη πόρτα χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να φαίνεται ο κήπος και να είναι φωτεινός ο χώρος.

Επιπλέον, η επέκταση περιλαμβάνει μία τραπεζαρία και μία κουζίνα με τα τρία κρεμαστά φωτιστικά από σκυρόδεμα να δίνουν βιομηχανική αίσθηση στο δωμάτιο.Η κουζίνα φέρει λευκά και μαύρα ντουλάπια κατά μήκος του τοίχου, ενώ τα λευκά πλακάκια βοηθούν στον αντικατοπτρισμό του φωτός από το φεγγίτη. Τη νύχτα, ο χώρος φωτίζεται με κρυμμένες λωρίδες LED, που βρίσκονται μέσα στην οροφή. Έτσι τονίζονται και οι εκτεθειμένες ξύλινες δοκοί, δημιουργώντας μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

 

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR