Quantcast
Origami

Origami ανανάς «γεφυρώνει» την ιστορία της Γεωργίας με το σήμερα

Τοποθετημένο στον κήπο της γεωργιανής έπαυλης στο ιστορικό Berrington Hall του National Trust, αυτό το installation φέρει σχήμα ανανά. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη δομή από το Studio Morison με τίτλο Look! Look! Look!, και συγκεκριμένα για ένα περίπτερο σχήματος ανανά με γωνίες παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στα έργα origami. Διατηρείται σε ένα dusty pink χρώμα, με ανοιχτό rooftop και τέσσερα ανοίγματα που περιβάλλουν τις πλευρές της κατασκευής.

Οι καλλιτέχνες του Studio Morison πέρασαν περισσότερο από έναν χρόνο ερευνώντας την ιστορία του κήπου, πριν φτάσουν στο σχεδιασμό αυτού του περιπτέρου. Ήθελαν να αποτελέσει έναν τρόπο γεφύρωσης μεταξύ της ιστορικής γεωργιανής ζωής και της σημερινής της χρήσης, ενθαρρύνοντας έτσι τους επισκέπτες να χαλαρώσουν εκεί.

Το σχήμα του περιπτέρου βασίζεται σε ένα κομμάτι origami που δημιουργήθηκε από τους δύο καλλιτέχνες. Με τη βοήθεια δομικών μηχανικών, η ξυλογλυπτική ήταν εκείνη που το έφερε στη ζωή. Ο πυρήνας του ανανά συντίθεται από έναν μεταλλικό σκελετό, ενώ το εξωτερικό του είναι καλυμμένο από ροζ ύφασμα, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Εκτός από το σχεδιασμό του υπαίθριου περιπτέρου, οι καλλιτέχνες δημιούργησαν επίσης αρκετά γλυπτά έπιπλα για το εσωτερικό του. Έτσι, μικρά, γεωμετρικά σκαμνιά, που αντικατοπτρίζουν τη μορφή του γλυπτού, κοσμούν εσωτερικά τον ανανά.

Αυτό το ιδιόμορφο περίπτερο θα είναι ανοιχτό στο κοινό μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019 και κατά τη διάρκεια της έκθεσής του, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται μέσα στο καταφύγιο.

Φωτογραφίες: Ivan Morison and Marsha Arnold

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR