Quantcast
Molecure

Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και διαδραστικές υπηρεσίες στο φαρμακείο Molecure

Με σκοπό να επαναστατήσει ενάντια του σταθερού φαρμακευτικού μοντέλου, ο σχεδιασμός της εταιρείας Waterfrom αναδιαμόρφωσε πλήρως το φαρμακείο Molecure στην Ταϊβάν. Ως φαρμακοποιός τρίτης γενιάς, ο ιδιοκτήτης του επιδιώκει να δημιουργήσει έναν σύγχρονο και ποικίλο χώρο φαρμάκων.

Όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομα Molecure, πρόκειται για έναν συνδυασμό μοριακών τεχνοτροπιών και θεραπείας, με το σχεδιασμό να αναμειγνύει τον παλιό σκοπό ενός φαρμακείου σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Ο χώρος συγκεντρώνει τόσο την εξόρυξη και τη σύνθεση των θεραπευτικών ουσιών, όσο και τις νέες τεχνολογίες που χρειάζονται σε ένα φαρμακείο.

Οι σχεδιαστές έκαναν ένα βήμα παραπέρα εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους συσσωρεύονται τα μόρια. Από τριγωνικές, πολυγωνικές μέχρι και και σφαιρικές δομές, αυτές οι γεωμετρίες εισήχθησαν στο σχεδιασμό. Οι τοίχοι έχουν τσιμενταριστεί κατά μήκος της αριστερής και της δεξιάς πλευράς, δίνοντας έτσι ένα τραχύ φινίρισμα. Μπροστά από αυτούς βρίσκονται μερικά μεταλλικά πλέγματα από ελαφρύ, ημι-διαφανές ακρυλικό, το οποίο προσθέτει ιριδίζον χρώμα.

Αποφεύγοντας την παραδοσιακή υπηρεσία ταμείου που συνήθως παρατηρείται στα φαρμακεία, στον κύριο χώρο παρουσιάζεται ένα τραπέζι εργαστηρίου. Πρόκειται για το κεντρικό σημείο, εκεί όπου οι φαρμακοποιοί αλληλεπιδρούν με τους πελάτες, επιτρέποντας στην περιοχή διανομής να παραμείνει ανοιχτή. Σχετικά με την κατασκευή του, το τραπέζι είναι κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο, με τη βάση του να αποτελείται από έναν κορμό δέντρου, σχηματίζοντας ένα ωραίο μοτίβο.

Σε όλο το χώρο έχουν τοποθετηθεί iPads, με σκοπό να επεκταθούν περαιτέρω οι αλληλεπιδραστικές υπηρεσίες. Επιπλέον, φυτά που κρέμονται υπάρχουν στο εσωτερικό, αποπνέοντας μια αίσθηση φύσης και προσεγμένης διακόσμησης.

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR