Quantcast
coffee shop

Coffee shop στο Σαν Φρανσίσκο με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

Ο σχεδιασμός αυτού του μοντέρνου coffee shop στο Σαν Φρανσίσκο είναι ένα κράμα του παρελθόντος και του παρόντος. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό κτίριο, ελάχιστα διακοσμημένο στο εσωτερικό του, που το καθιστά ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς ένα φλιτζάνι καφέ. Το Blue Bottle Coffee αποτελεί έργο της αρχιτεκτονικής εταιρείας Bohlin Cywinski Jackson και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Το κτίριο είναι κατασκευασμένο από ακάλυπτα τούβλα και νωρίτερα αποτελούσε μια αποθήκη, που τελικά μετατράπηκε σε ένα φωτεινό και φιλόξενο χώρο. Τα μεγάλα, κόκκινα παράθυρα πλαισιώνουν το μπροστινό μέρος του κτιρίου, συνδυάζονται με το εξωτερικό και αποκαλύπτουν το «ζεστό» εσωτερικό του coffee shop. Σε μια γωνία του χώρου έχει δημιουργηθεί ένας ευήλιος χώρος, από τζάμι και με καθίσματα από ξύλο στερεάς τέφρας, για εκείνους που προτιμούν να κοιτούν έξω ενώ πίνουν τον καφέ τους.

Στο καφέ έχουν επίσης τοποθετηθεί μεγάλα τραπέζια, που επιτρέπουν σε ομάδες ανθρώπων να συνυπάρχουν ή και να εργάζονται με ευκολία. Λευκά και ανοιχτόχρωμα, ξύλινα κουτιά κοσμούν το εσωτερικό, παρέχοντας χώρο για αποθήκευση και εμπορεύματα. Το bar είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και κόντρα πλακέ σημύδας. Το συνολικό σκηνικό του coffee shop συμπληρώνεται από ένα δάπεδο από σκυρόδεμα, αυθεντικά τούβλα, ξύλινα στοιχεία και εκτεθειμένες δοκούς σε όλη την έκταση.

Φωτογραφία: Matthew Millman

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR