Quantcast

Βοστώνη: Ανακαίνιση με pop διάθεση σε ένα πρωτότυπο loft

Μια φωτεινή και «φρέσκια» ανακαίνιση πραγματοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο ZeroEnergy Design (ZED) από κοινού με τον Ralph S Osmond για ένα loft στη Βοστώνη.

Από την είσοδο ακόμη, διαφαίνεται η «ζωντανή» αίσθηση που επικρατεί σε ολόκληρο το σπίτι. Ένα μικρό καθιστικό με λευκά, χρηστικά ντουλάπια και αντικείμενα σε έντονα χρώματα βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο και υποδέχεται τους επισκέπτες.

Απέναντι ακριβώς από την είσοδο είναι ένα μικρό μπάνιο με ορθογώνια πλακάκια σε γκρι ανοιχτό χρώμα. Παράλληλα, ένας λευκός νεροχύτης τριγωνικού σχήματος συμπληρώνει το χώρο πάνω ένα έπιπλο από σκούρο ξύλο.

Η pop παλέτα των χρωμάτων διατηρείται σε λευκά και φωτεινά πορτοκαλί χρώματα, ενώ ένα ξύλο καρυδιάς πάνω από τα ντουλάπια αναδιπλώνεται γύρω από τον τοίχο και πάνω στην οροφή. Δίπλα, βρίσκεται ο χώρος του καθιστικού, όπου υπάρχει ένα τζάκι μέσα σε ένα λευκό πλαίσιο με έναν μεγάλο, γκρι, πέτρινο τοίχο. Μεγάλες γυάλινες πόρτες παρέχουν φυσικό φως και “ανοίγουν” περισσότερο το χώρο.

Η τραπεζαρία βρίσκεται δίπλα στην εσωτερική σκάλα και φιλοξενεί ένα περίτεχνο και πρωτότυπο φωτιστικό, φτιαγμένο από μικρές ανθρώπινες φιγούρες. Αντίστοιχα, ένας πίνακας σε μπλε, κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις συμπληρώνει την pop διάθεση που επικρατεί στους γύρω χώρους του loft.

Μια ξύλινη σκάλα από ξύλο καρυδιάς οδηγεί στον επάνω όροφο, όπου βρίσκεται η κύρια κρεβατοκάμαρα αλλά και ένας μικρός χώρος εργασίας. Πίσω από το γραφείο βρίσκεται το υπνοδωμάτιο, το οποίο χωρίζεται από αδιαφανείς αναδιπλούμενες πόρτες, που παρέχουν ιδιωτικότητα. Και εδώ οι χρωματισμοί κινούνται σε ανοιχτό γκρι αλλά και σε έντονα χρώματα.

Βοστώνη

Φωτογραφίες: Eric Roth