Quantcast
πεταλούδας

Η μεξικάνικη κατοικία με τον εκκεντρικό σχεδιασμό

Τη δημιουργία μιας κατοικίας στο δάσος ενός βουνού πραγματοποίησε η κατασκευαστική εταιρεία Elías Rizo Arquitectos, για λογαριασμό ενός μεσήλικα εργένη.

Η κατοικία, η οποία βρίσκεται στην Ταπάλπα του Μεξικό, έχει σχεδιαστεί σε μια σειρά από βεράντες χαραγμένες σε ένα λόφο, που συνδέονται με ένα μονοπάτι σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ. Πλησιάζοντας το σπίτι από το γκαράζ – το οποίο βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από το υπόλοιπο σπίτι – μπορεί κανείς να δει την οροφή του σπιτιού, κατασκευασμένη από σκυρόδεμα και καλυμμένη από χαλίκι.

Η κεντρική είσοδος αλλά και η πόρτα της εισόδου είναι από ξύλο, στοιχείο που δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς. Το εξωτερικό της κατοικίας είναι καλυμμένο από λακαρισμένο χαλύβδινο έλασμα το οποίο με τον καιρό, θα χάσει τη λάμψη του και οξειδωθεί, με αποτέλεσμα να ταιριάξει απόλυτα με το κόκκινο, χαρακτηριστικό χρώμα της γης. Στο εσωτερικό, βρίσκονται οι κύριοι χώροι του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας, που έχουν όλοι θέα το δάσος. Ξύλινα ντουλάπια βρίσκονται κατά μήκος του τοίχου και οριοθετούν την κουζίνα, ενώ το καθιστικό επικεντρώνεται στο τζάκι, με την τραπεζαρία να βρίσκεται πίσω από το σαλόνι. Έξω ακριβώς από το καθιστικό και το χώρο που βρίσκεται το σαλόνι, ένα μικρό κατάστρωμα προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην κοιλάδα. Όσον αφορά τα υπνοδωμάτια, μεγάλα, γυάλινα παράθυρα δίνουν πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό μπαλκόνι στο κύριο υπνοδωμάτιο, ενώ στο τέλος του σπιτιού υπάρχουν δυο ακόμη υπνοδωμάτια με εσωτερικό μπάνιο.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR