ξύλινη κατοικία

Λιτές γραμμές σε ξύλινη κατοικία στη βρετανική Columbia

Μια κατοικία με απλές και λιτές γραμμές στη χερσόνησο που εκτείνεται νότια από τη βρετανική Columbia, στεγάζει την οικογένεια ενός φωτογράφου. Η ξύλινη κατοικία ονομάζεται “The Lightbox House” και έχει πρόσβαση μέσω ενός πεζοδρόμου, που διχοτομεί τις δυο πλευρές του σπιτιού: τη μια που είναι σκοτεινή και καλύπτεται από ξύλο πεύκου και την πιο φωτεινή που καλύπτεται από γυαλί. Η χρήση οικονομικών και προσιτών υλικών όπως τα ξύλινα δοκάρια, αποτελούν τον «σκελετό» της κατασκευής. Τέλος, το Lightbox House υποστηρίζεται από ένα σύστημα παραθύρων αλουμινίου και από τυποποιημένες μονάδες υαλοπινάκων.

Φωτογραφίες: Nic Lehoux / Bohlin Cywinski Jackson

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
cloud ranch best practice architecture usa dezeen 2364 col 0 1704x1095 1
Cloud Ranch: H ενδιαφέρουσα εξοχική κατοικία του καλλιτέχνη Michael Northrup στην Ουάσινγκτον