Quantcast

InterContinental Beijing Sanlitun: Άπλετη πολυτέλεια και ποιοτική φιλοξενία

Ο Joe Cheng της CCD/ Cheng Chung Design , ολοκλήρωσε πρόσφατα το InterContinental Beijing Sanlitun, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κίνα. Κύριος στόχος του έργου ήταν να δημιουργηθεί μια πρωτοποριακή ατμόσφαιρα, που να προκαλεί μια αίσθηση μέλλοντος και τεχνολογίας.

Όσον αφορά το εξωτερικό, το εξαγωνικό αποτέλεσμα της πρόσοψης θυμίζει σχήμα διαμαντιού. Εκεί, ο Joe Cheng ξεκίνησε τη σχεδιαστική έμπνευση του ξενοδοχείου. Πάνω από την είσοδο, μπλε νέον, γεωμετρικά σχήματα φωτίζουν την μπροστινή πλευρά. Φτάνοντας στο λόμπι, μπορεί να δει κανείς να κυριαρχούν ένα μείγμα υλικών, μια ιδιαίτερη υφή και γεωμετρικά σχέδια. Τα μπροστινά γραφεία από μάρμαρο και χρυσό στέκονται κάτω από κρεμαστά φωτιστικά, ενώ μπροστά τους υπάρχει ένας χρυσαφένιος τοίχος που θυμίζει κηρήθρα και μοιάζει να κινείται.

Μέσα στο Char Dining Room υπάρχουν πολλά μοναδικά design στοιχεία, όπως ένα αυτόνομο τζάκι με γυάλινη οθόνη ασφαλείας. Εξωτερικά, το καθιστικό στο μπαλκόνι προσφέρει θέα στην πόλη. Διακοσμητικά στοιχεία από γυαλί οδηγούν στο κύριο bar, που κοσμείται από κόκκινα, μαύρα και χάλκινα στοιχεία, δημιουργώντας μια βιομηχανική ατμόσφαιρα. Λεπτοί πολυέλαιοι, ορειχάλκινα ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ένας τοίχο από γυαλί, συνθέτουν το διάδρομο έξω από την αίθουσα δεξιώσεων. Μέσα στην αίθουσα, γεωμετρικοί, λευκοί τοίχοι και ένας εξαιρετικά μεγάλος πολυέλαιος καθιστούν το χώρο μοναδικό.

Τα standard δωμάτια του ξενοδοχείου διατηρούνται στην παλέτα του μπλε και είναι διακοσμημένα σε minimal ύφος. Ένας καμπυλωτός τοίχος με ενσωματωμένη τηλεόραση αποτελεί το κύριο στοιχείο σχεδιασμού, δημιουργώντας το αποτέλεσμα ενός κυκλικού δωματίου. Κομψά διακοσμημένη, η κύρια σουίτα συνδυάζει στοιχεία που βρίσκονται σε όλο το ξενοδοχείο, όπως γεωμετρικά σχήματα, συναρπαστικά φωτιστικά, ανοιχτό γκρι και γυαλί. Στο κύριο μπάνιο, μια λευκή, αυτόνομη μπανιέρα βρίσκεται μπροστά από το γυάλινο, κλειστό ντους, ενώ παρέχεται θέα στην πόλη του Πεκίνου. Η διακόσμηση είναι ελάχιστη, επιτρέποντας στη θέα στην πόλη να αποτελεί το κύριο διακοσμητικό στοιχείο.

               

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR