Quantcast

Κατοικία 117 ετών στη Μελβούρνη αποκτά μοντέρνες προσθήκες

Μια μοντέρνα επέκταση στην κατοικία Marrandillas πραγματοποίησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Nic Owen Architects, στα προάστια της Μελβούρνης. Πρόκειται για μια κατοικία 117 ετών, η οποία παρέμεινε άθικτη για πάνω από 50 χρόνια. Μέχρι που μια πενταμελής οικογένεια την αγόρασε και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια επέκταση στο πίσω μέρος της.

Ένας εσωτερικός διάδρομος οδηγεί από την κεντρική είσοδο στις νέες προσθήκες, στο πίσω μέρος. Οι προσθήκες αυτές συνδέονται με γυάλινους διαδρόμους, προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα καινούργια και τα παλιά μέρη του σπιτιού είναι εύκολα αναγνωρίσιμα.

Ανάμεσα στα δυο κτίσματα παρεμβάλλεται ένας μικρός κήπος και μια μικρή αυλή, ενώ και τα δυο έχουν επίπεδες στέγες, που εκτείνονται για να παρέχουν σκιά τις ζεστές ημέρες. Το αριστερό κτίσμα στεγάζει τα δυο νέα υπνοδωμάτια, που έχουν και τα δυο θέα στον κήπο, μέσα από ένα μεγάλο κάθετο παράθυρο. Στο άλλο, βρίσκεται το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα. Σχετικά με την τραπεζαρία, η παλέτα των χρωμάτων που έχει χρησιμοποιηθεί είναι σε γκρι και μαύρους τόνους, με μια μακριά οριζόντια λάμπα να βρίσκεται από πάνω.

Στο εξωτερικό της κατοικίας και κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, κατασκευάστηκε μια μικρή λίμνη, η οποία λειτουργεί ως καθρέφτης του σπιτιού. Η λίμνη φιλοξενεί 15 χρυσόψαρα comet, διαθέτει πέτρινα σκαλοπάτια και βοηθάει στο να δροσίζει την κατοικία και τους ενοίκους της, τις ζεστές ημέρες. Τέλος, στο εσωτερικό του σπιτιού βρίσκεται ένα παλιό παράθυρο, το οποίο πλαισιώνουν ξύλινα απλά ράφια και παρέχουν ένα χώρο αποθήκευσης βιβλίων και διακοσμητικών αντικειμένων.

 

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR