Quantcast

Αφιερωματική έκθεση στον οίκο Balenciaga στο V&A Museum

Μια εντυπωσιακή έκθεση αφιερωμένη στον πολυτελή οίκο Balenciaga, λαμβάνει χώρα στο μουσείο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνου, με τίτλο Balenciaga: Shaping Fashion.

Αφορμή στάθηκε, η συμπλήρωση 80 χρόνων από τη δημιουργία του οίκου μόδας από τον Cristobal Balenciaga. Αποφασισμένος και εργατικός, ο νεαρός Cristobal επηρέασε δραματικά τόσο τη δύναμη του στυλ ανάμεσα στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όσο και σχεδιαστές όπως ο Dior, ο Courrèges και ο Givenchy. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, η αυστηρή αντίληψή του για την εργασία και η ικανότητά του να εξελίσσει και να διαμορφώνει τάσεις, τον κατέστησαν τον «master του fashion design». Έχοντας εμμονή με την αρμονία και την ακρίβεια, άνοιξε το δρόμο του μινιμαλισμού, διατηρώντας πάντα την ιδέα να φτάσει στο αποκορύφωμα.

Αυτό που κάνει τον οίκο Balenciaga ξεχωριστό δεν είναι μόνο τα ρούχα, αλλά ο γενικός σχεδιασμός που κρύβεται πίσω από αυτά. Ο τεχνικός πειραματισμός, η πλαστική «τόλμη» και η αίσθησή του χαρακτηρίζουν κάθε δημιουργία με την υπογραφή του.

Η συγκεκριμένη έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2018 και το εισιτήριο κοστίζει 12 λίρες.

Balenciaga

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR