Διάτρητα πάνελ ως μέρος διακόσμησης σε αυστραλιανή κατοικία

Οι Jamison Architects σχεδίασαν αυτό το αυστραλιανό σπίτι, δημιουργώντας δύο τμήματα που συνδέονται με διακοσμητικά, διάτρητα πάνελ. Το “Bird House”, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στην Gold Coast της Αυστραλίας και σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει την αφθονία της φύσης που το περιβάλλει.

Τα δύο τμήματα του σπιτιού διαθέτουν μια οριζόντια, εξωτερική παρακαμπτήριο και συνδέονται μεταξύ τους μέσω μερικών πάνελ με εντυπωσιακά μοτίβα. Ένας κήπος με ένα μικρό μονοπάτι οδηγεί σε μια αυλή που περικλείεται από τα πάνελ. Εκείνα μπορούν να περιστρέφονται για να επιτρέπουν στην αυλή να απομονώνεται, όταν χρειαστεί. Τα κομμένα με laser πάνελ χαρακτηρίζουν αυτό το σύγχρονο σπίτι, αφού φέρουν ένα εντυπωσιακό, επαναλαμβανόμενο μοτίβο με έθνικ σχέδια.

Επιπλέον, παρέχουν μια μοναδική εμπειρία σε οποιονδήποτε επισκέπτεται την αυλή. Κι αυτό γιατί την ημέρα, η αυλή προσφέρει σκιά και φιλτραρισμένο φως, ενώ τη νύχτα η αυλή μπορεί να αποτελέσει τον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας. Οι σκιές, που δημιουργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι εκπληκτικές και προσδίδουν στη συνολική αισθητική του σύγχρονου σπιτιού.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η εξωτερική παρακαμπτήριος είναι εκείνη που οδηγεί προς τα εκεί. Τα διακοσμητικά πάνελ δημιουργούν μια συνέχεια σε όλο το σπίτι, που έχει «υιοθετήσει» ένα ανοιχτό σχέδιο. Το σαλόνι είναι άνετο και λειτουργικό με αυτόνομο τζάκι και βλέπει στην αυλή κάτω, ενώ το καθιστικό οδηγεί σε ένα σκεπαστό αίθριο με υπαίθρια τραπεζαρία και καναπέ, χώρος ιδανικός για τους λάτρεις της φύσης.

Φωτογραφίες: Scott Burrows

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE