Quantcast
Αυστραλιανή

Αυστραλιανή κατοικία φέρει μια εντυπωσιακή, κυματιστή οροφή

Εμπνευσμένοι από τους κυματιστούς λόφους του τοπίου γύρω από την περιοχή, οι Seeley Architects σχεδίασαν αυτή την αυστραλιανή οικογενειακό σπίτι στο Kyneton της Αυστραλίας. Μάλιστα βασίστηκαν στην ιδέα της σύνδεσης με την ύπαιθρο και της καλλιέργειας του αισθήματος συμβίωσης με την άγρια ​​ζωή στην περιοχή.

Η οροφή του σπιτιού αποτελεί την πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια, αφού φέρει μια κυματιστή μορφή και σχεδιάστηκε για να μιμηθεί τους λόφους γύρω από το σπίτι.

Το κάτω μέρος της κυματιστής οροφής είναι κατασκευασμένο από ξύλο και δημιουργεί μια «ζεστασιά», τόσο εντός, όσο και εκτός. Ο δημιουργικός σχεδιασμός της οροφής επιτρέπει στα παράθυρα να επεκτείνονται περαιτέρω από το κανονικό, πράγμα που προσφέρει θέα στον ουρανό. Μέσα στο σπίτι, οι καμπύλες της ξύλινης οροφής, τα ξύλινα πατώματα και τα φυσικά υλικά δίνουν στο εσωτερικό μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το καθιστικό και η τραπεζαρία έχουν συνδυαστεί έτσι ώστε να δημιουργούν ένα χώρο άνετο και ευχάριστο. Μια ξύλινη, συρόμενη πόρτα δημιουργεί μια οθόνη που κρύβει μια συλλογή έργων τέχνης και ένα μπαρ. Από αυτήν την πλευρά του σπιτιού βλέπει επίσης κανείς και τους λόφους του τοπίου. Τα υπνοδωμάτια έχουν τις ίδιες οροφές με το υπόλοιπο σπίτι και διαθέτουν μεγάλα παράθυρα, που οδηγούν στην αυλή. Μονοπάτια από πέτρα οδηγούν στην είσοδο, στις περιοχές με γρασίδι και γύρω από το σπίτι, ενώ η φυσική βλάστηση έχει διατηρηθεί, με σκοπό να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση της άγριας ​​φύσης με την περιοχή.

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR