Quantcast
Τελ Αβίβ

Τελ Αβίβ: Σύγχρονος σχεδιασμός σε πολυτελή κατοικία 650 τ.μ

Απλωμένη σε μια έκταση 650 τετραγωνικών μέτρων, η κατοικία αυτή είναι έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Metropole Architects και βρίσκεται στα προάστια του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

Μεγάλες εκτάσεις της κατοικίας επενδύονται από πέτρα, ενώ στο εξωτερικό της διατίθεται μεγάλο πάρκινγκ, που ακολουθεί την ίδια λογική και με την κεντρική είσοδο του σπιτιού. Ένας μεγάλος διάδρομος οδηγεί σε έναν υπαίθριο χώρο και στη μεγάλη πισίνα, που περιβάλλεται από γκαζόν. Επίσης, ένα κιόσκι και μια εξωτερική τραπεζαρία συνθέτουν το σκηνικό στον κήπο του σπιτιού, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ιδιωτικότητας.

Στο εσωτερικό του σπιτιού, το καθιστικό μοιράζεται το χώρο με την τραπεζαρία και την κουζίνα. Μεγάλες ξύλινες συρόμενες πόρτες επιτρέπουν στον αέρα και το φως να εισβάλουν στο χώρο. Κυκλικά κρεμαστά φωτιστικά είναι κρεμασμένα πάνω από την τραπεζαρία, ενώ ακριβώς πίσω βρίσκεται η κουζίνα. Τα ξύλινα ντουλάπια ευθυγραμμίζουν τον τοίχο και ένα μεγάλο παράθυρο “βλέπει” προς τον κήπο.

Μια σκάλα από μπρούντζο οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο του σπιτιού, στο οποίο βρίσκεται το κύριο υπνοδωμάτιο. Διαθέτει και αυτό μεγάλα συρόμενα παράθυρα, που επιτρέπουν στο φως και τον αέρα να εισρέουν στο δωμάτιο καθώς και ένα μεγάλο μπάνιο με λιτές γραμμές, κρυφό φωτισμό και γήινες αποχρώσεις.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR