Quantcast

Άψογη ξύλινη επένδυση σε μικρή κατοικία της Σλοβενίας

To studio Pikaplus σχεδίασε αυτό το μικρό σπίτι με δύο υπνοδωμάτια, που περιβάλλεται από ένα δάσος, στη Σλοβενία. Με ένα μαύρο, μεταλλικό περίβλημα στο εξωτερικό και μια ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό του, επιτυγχάνεται μια πλήρης ισορροπία.

Στο εσωτερικό του σπιτιού, υπάρχουν μαύρα έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, που κάνουν αντίθεση με την ξύλινη επένδυσή του, όπως το καθιστικό και οι σκάλες. Οι γυάλινες πόρτες οδηγούν από καθιστικό στον εξωτερικό χώρο. Απέναντι από το σαλόνι βρίσκεται η τραπεζαρία, επίσης με πόρτες που οδηγούν έξω. Τα παράθυρα ακολουθούν το σχήμα του σπιτιού και επιτρέπουν στο φυσικό φως να πλημμυρίσει το χώρο. Ο λευκός πάγκος κατά μήκος του τείχους έχει συμπεριληφθεί στη μία πλευρά του τραπεζιού για να εξοικονομήσει χώρο. Δίπλα στην τραπεζαρία είναι η κουζίνα, με το σχήμα της να μοιάζει με το γράμμα U. Εκεί συναντά κανείς λευκά ντουλάπια, έναν πάγκο από ξύλο και «γυμνά» ράφια στον τοίχο. Μαύρα στοιχεία, όπως το ψυγείο, ο νεροχύτης και τα έργα τέχνης, ολοκληρώνουν το design.

Στον επάνω όροφο, η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει μια κεκλιμένη οροφή, που δένει με τη γραμμή του σπιτιού. Στη μία πλευρά του κρεβατιού υπάρχει ένα κιγκλίδωμα με γυαλί που βλέπει στο σαλόνι και στην άλλη πλευρά του κρεβατιού υπάρχει ένας τοίχος με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης. Τέλος, απέναντι από το κυρίως υπνοδωμάτιο είναι η παιδική κρεβατοκάμαρα με προσαρμοσμένα κρεβάτια – κουκέτες να ταιριάζουν τέλεια στο χώρο.

              

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR