Quantcast
Elephant Grounds

Νέο coffee shop της Elephant Grounds στο Χονγκ Κονγκ

Ένα νέο coffee shop της Elephant Grounds δημιούργησαν από κοινού ο James JJ Acuna του αρχιτεκτονικού γραφείου JJA / Bespoke Architecture και ο Kevin Poon, στο Χονγκ Κονγκ. Ξύλο πεύκου, φυτά, φώτα με industrial χαρακτήρα και μοντέρνα διακόσμηση, καθιστούν το χώρο ως το μοναδικό μέρος για να απολαύσει κανείς τον καφέ του.

Στην πρόσοψη του καταστήματος, όλη η επιφάνεια είναι καλυμμένη από ξύλο, ενώ η πόρτα αποτελείται από ένα διπλό μαύρο πλαίσιο. Custom σχεδιασμένα ξύλινα καθίσματα είναι ντυμένα με πορτοκαλί μαξιλάρια, ενώ μια τρισδιάστατη, ξύλινη πινακίδα που γράφει “Coffee ‘n’ Chill”, βρίσκεται στον τοίχο ακριβώς από πάνω. Ένα μπονσάι και μερικοί κάκτοι δίνουν φυσική αίσθηση στο χώρο. Δίπλα βρίσκεται το μπαρ, όπου μαύρα τούβλα και λευκός πάγκος περιβάλλονται από μαύρα πλαίσια, όμως στην άλλη άκρη του, το χώρο κοσμούν δυο ξύλινα τραπέζια.

Στο εξωτερικό του καταστήματος υπάρχει ένας επιτοίχιος κήπος, ο οποίος «ζωντανεύει» τον υπαίθριο χώρο με μεγάλη επιτυχία. Φωτιστικά σε σχήμα ζιγκ ζαγκ πάνω από τα τραπέζια δίνουν το αίσθημα της σπιτικής αυλής. Μια σκάλα πάνω στην οποία αναγράφονται διάφορα moto όπως “Be nice” και “Chill out” οδηγούν στον επάνω όροφο του coffee shop. Εκεί, υπάρχουν περισσότερα καθίσματα και καναπέδες αλλά και μια μικρή βιβλιοθήκη με κρυφό φωτισμό, δίνοντας την αίσθηση πως βρίσκεσαι σπίτι σου. Το όλο σκηνικό του εσωτερικού χώρου ολοκληρώνεται από μια πράσινη δερμάτινη πολυθρόνα και ένα pop περιβάλλον.

  

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR