Quantcast
Ferrari

Η Ferrari επανακυκλοφορεί το μοντέλο Daytona 365 GTB/4 του 1970

O Enzo Ferrari μισούσε τη διάταξη του μεσαίου κινητήρα. Μέχρι το 1968, τα αυτοκίνητα με μεσαίο κινητήρα είχαν γίνει το de facto πρότυπο σε αγώνες και μια εταιρεία με την επωνυμία Lamborghini εισήγαγε ένα αυτοκίνητο μεσαίου κινητήρα, που κίνησε το ενδιαφέρον του τύπου. Η απάντηση ήταν να παραχθεί κάτι που ξεπερνούσε τα προηγούμενα σημεία αναφοράς της Ferrari στις επιδόσεις: το 365 GTB/4.

Γνωστό ως Daytona, κέρδισε, παρά την παραδοσιακή μπροστινή του διάταξη, αρκετές πρωτιές για την Ferrari. Ήταν το πιο ακριβό αυτοκίνητο που βγήκε μετά το Maranello, λίγο κάτω από τα $20,000. Επρόκειτο για το πιο ισχυρό και γρήγορο αυτοκίνητο που είχαν κατασκευάσει και ήταν ριζικά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο είχε το σήμα του το Prancing Horse.

Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, το 365 GTB/4 εξακολουθεί να φέρει αριθμούς που θα το καθιστούν ένα αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης. Αυτό το μοντέλο έχει κάτω από 40.000 μίλια στο χιλιομετρητή, ανανεώθηκε πρόσφατα και είναι εξαιρετικά πρωτότυπο, καθιστώντας το ιδανικό υποψήφιο για το συλλέκτη που απολαμβάνει τόσο να οδηγεί τα αυτοκίνητά του, όσο και να τα φροντίζει.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR