Quantcast
Thessaloniki Fashion Project

3ο Thessaloniki Fashion Project: To καθιερωμένο ραντεβού μόδας την Άνοιξη

Συνέντευξη: Κατερίνα Καρσιώτη

“WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI”

«Η μόδα και το στυλ δεν είναι κάτι που βρίσκεται μόνο στα φορέματα. Η μόδα είναι στον ουρανό, στο δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες, με τον τρόπο ζωής και όσα συμβαίνουν»Coco Chanel

Το καθιερωμένο ραντεβού της Άνοιξης, το 3ο Thessaloniki Fashion Project είναι γεγονός κι εμείς κάναμε μία ωραία συζήτηση με τα μέλη του, τη Σοφία Βουλαλά και την Ιωάννα Πετειναράκη.

Τι είναι το Thessaloniki Fashion Project και τι περιλαμβάνει;
Το Thessaloniki Fashion Project, είναι ένα event που απευθύνεται σε σχεδιαστές μόδας και make up artists αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν αυτούς τους τομείς. Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει σεμινάρια, hair show, να δει το show room όπου εκθέτουν τη δουλειά τους οι σχεδιαστές αλλά και τη live προετοιμασία των μοντέλων από τους make up artists. Και φυσικά την πασαρέλα!

Πότε προέκυψε για πρώτη φορά και ποιος ο σκοπός του;
Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, ως ιδέα της Σοφίας Βουλαλά. Σκοπός μας είναι να γίνει μια μεγάλη «γιορτή» για τη μόδα και το μακιγιάζ στη Θεσσαλονίκη, να μπορέσουν οι επαγγελματίες του χώρου να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους σε έναν κοινό τόπο.

Ποιοι κρύβονται πίσω από το Thessaloniki Fashion Project;
Είμαστε η Σοφία Βουλαλά, make up artist και η Ιωάννα Πετειναράκη, παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών.

Ποιες τάσεις μόδας θα συναντήσουμε στη φετινή διοργάνωση;
Θα δούμε πολλά. Prints, λιτές γραμμές, μονοχρωμίες αλλά και πιο bohemian γραμμές.

Κάποια από τα “hints”του φετινού Thessaloniki Fashion Project;
Φέτος στο Thessaloniki Fashion Project οι πόρτες ανοίγουν από τις 12.30 το μεσημέρι με δύο workshops να πραγματοποιούνται, ένα για το fashion make up από τον καταξιωμένο make up artist Μάνο Βυνιχάκη κι ένα για τη μόδα και την τέχνη από τον εικαστικό Φώτιο Μπάλα. Ακόμη, θα δούμε ένα hair show από το Νέστορα Γιαννάκη, art gallery από την LMI, τη fashion designer Βίκυ Πανέτσου και τον Konstantino Simeoni. Το show θα παρουσιάζει η Νικολέτα Ράλλη.

Tα στοιχεία εκείνα που θεωρείται ότι το καθιστούν ιδιαίτερα ξεχωριστό;
Αυτό που κάνει το Τhessaloniki Fashion Project να ξεχωρίζει, είναι ότι ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει live την προετοιμασία των μοντέλων, καθώς στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιείται για πρώτη φορά έκθεση μακιγιάζ.

Κάποιοι από τους σχεδιαστές που θα παρακολουθήσουμε;
Η Βίκυ Πανέτσου, η Τζένη Καραευθυμίου, η Αnthi G., η Αλεξάνδρα Φαρδή, οι Crossover.

Σε κάθε Thessaloniki Fashion Project επιλέγετε να διατηρείτε κάποια θεματική μόδας ή ο εκάστοτε σχεδιαστής είναι ελεύθερος να δημιουργήσει ανάλογα με τις δικές του κατευθύνσεις και επιρροές;
Όχι. Ο κάθε σχεδιαστής είναι ελεύθερος να δημιουργήσει και να παρουσιάσει τη συλλογή του, χωρίς περιορισμούς σχετικά με το ύφος ή τη γραμμή που θα ακολουθήσει. Κατά τη διάρκεια του show παρουσιάζονται S/S συλλογές.

Είναι όντως “A REAL EXPERIENCE” όπως αποκαλείται το Thessaloniki Fashion Project. Και γιατί;
Θέλουμε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον κάθε επισκέπτη. Μπορεί όποιος έρθει να περάσει μια ολόκληρη μέρα ανάμεσα σε επαγγελματίες του χώρου της μόδας και του μακιγιάζ, να μάθει πράγματα και να ενημερωθεί για τις τάσεις της μόδας.

Αν σας έλεγα να χαρακτηρίσετε με 3 λέξεις το μοναδικό “Fashion World” ποιες θα ήταν αυτές;
Όραμα, συνέχεια, αισθητική.

“Thessaloniki Fashion project” σημαίνει…
Έκφραση.

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR