Quantcast
blue lake

Εντυπωσιακή θέα σε λίμνη του Τέξας από το Blue Lake Retreat

Το Blue Lake Retreat βρίσκεται στο Marble Falls, μια μικρή πόλη, περίπου 80 μίλια βορειοδυτικά του Austin, και εντυπωσιάζει με την κατακόρυφη και ορθογώνια δομή του. Το project αυτό βρίσκεται ανέλαβε το αμερικανικό στούντιο Lake Flato, με τον τελευταίο όροφο να βρίσκεται πάνω από τα δέντρα, επιτρέποντας την εντυπωσιακή θέα μιας λίμνης στο Texas Hill Country.

Σχεδιασμένη σε ορθογώνιο σχήμα, η τριώροφη κατοικία ξεκινάει από τους πρόποδες μιας πλαγιάς και καταλήγει να έχει θέα σε μια λίμνη. Το κατακόρυφο σπίτι σχεδιάστηκε έτσι, ως απάντηση στην απότομη τοπογραφία του χώρου. Τα άφθονα τζάμια του σπιτιού μάλιστα, παρέχουν εκτεταμένη θέα αλλά και ισχυρή σύνδεση με το τοπίο. «Η αξιοποίηση της δυνατότητας κατακόρυφης σχεδίασης έκανε τη στενή, τριώροφη κατοικία να καταλήγει δραματικά στον τελευταίο όροφο. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη γραμμή των δέντρων, προσφέροντας έτσι θέα στη λίμνη, σχεδόν 180 μοιρών», δήλωσε το γραφείο Lake Flato.

Το σπίτι βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου και είναι φτιαγμένο από τσιμέντο. Για το δομικό πλαίσιο του κτιρίου χρησιμοποιήθηκε ένα υβριδικό σύστημα χάλυβα και ξύλου. Τα εξωτερικά τοιχώματα είναι επενδυμένα με κόκκινο κέδρο και κυματοειδές χάλυβα. Η δημιουργία ενός σπιτιού χαμηλής συντήρησης, με πρακτική επένδυση και μεγάλη διάρκεια ζωής, αποτέλεσε την κινητήρια ανησυχία. «Τα υλικά επιλέχθηκαν κυρίως για την ανθεκτικότητά τους και είναι σκόπιμα τοποθετημένα ως απόκριση στον ήλιο και την έκθεση στον αέρα από κάθε ύψος», ανέφερε η εταιρεία.

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR