Quantcast

Κατοικία του ’50 στο Σίδνεϊ αποκτά σύγχρονο design χαρακτήρα

Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Luigi Rosselli ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανακαίνιση ενός σπιτιού του 1950, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το αποτέλεσμα του project είναι εντυπωσιακό και ανήκει σε ένα σκηνοθέτη και την οικογένειά του. Σχεδόν τα τρία τέταρτα του αρχικού οικοδομήματος κατεδαφίστηκαν και αντικαταστάθηκαν, ενώ προστέθηκε ακόμη ένας όροφος. Όσον αφορά την πρόσοψη της κατοικίας είναι «ντυμένη» με μεταλλικές πλάκες χάλυβα, ενώ δεσπόζει και το μπαλκόνι.

Εκτός από την μπροστινή βεράντα, το σπίτι διαθέτει επίσης και μια εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του σπιτιού, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω του κεντρικού ορόφου. Μια σοφίτα χτίστηκε πάνω από το χώρο του garage για να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο. Το σαλόνι βρίσκεται ελαφρώς ψηλότερα από την κουζίνα, με την κουζίνα να βρίσκεται ανάμεσα και από τα δυο επίπεδα. Μια σκάλα που οδηγεί στους πάνω ορόφους είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο με το pattern της να θυμίζει ψάρι, παρέχοντας έναν καλλιτεχνικό χαρακτήρα στο συνολικό ύφος του κτιρίου.

Στο δεύτερο όροφο υπάρχουν δυο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται σαν χώρος μελέτης. Το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο διαθέτει γαλλικές πόρτες, που επιτρέπουν στον καθαρό αέρα και το φως να μπαίνουν στο δωμάτιο. Το κύριο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο βρίσκονται στον τελευταίο όροφο της κατοικίας και διαθέτουν παράθυρα με μαύρα πλαίσια, καθώς επίσης και στέγαστρα για προστασία από τον ήλιο. Το κύριο μπάνιο αντίστοιχα διαθέτει ψηλούς καθρέφτες, οι οποίοι επιτρέπουν στο φως του ήλιου να διαχέεται στο χώρο, και ένα φεγγίτη πάνω από τη ντουζιέρα.

σύγχρονο design

Φωτογραφίες: © Justin Alexander

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR