Quantcast
εστιατόρια

Αυτή είναι η λίστα με τα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου

Μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2017 (World’ s 50 Best Restaurants). Παρακάτω ακολουθούν τα 10 καλύτερα από αυτά.

1. Eleven Madison Park, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, Will Guidara και Daniel Humm, επιλέχθηκαν ως οι νικητές στη Μελβούρνη. Το εστιατόριο θα κλείσει προσωρινά φέτος τον Ιούνιο για ανακαινίσεις, ωστόσο οι Guidara και Humm θα ανοίξουν ένα pop-up εστιατόριο στην περιοχή Hamptons αυτό το καλοκαίρι.

2. Osteria Francescana, Μόντενα, Ιταλία
Η Μόντενα θεωρούνταν για καιρό μία υποτιμημένη πρωτεύουσα τροφίμων της Ιταλίας. Τον τελευταίο καιρό όμως, έχει γίνει hot spot και τώρα με το βραβείο του εστιατορίου Osteria Francescana με σεφ τον Massimo Bottura, αναμφίβολα η φήμη της περιοχής θα αναβαθμιστεί αισθητά.

3. El Celler de Can Roca, Χιρόνα, Ισπανία
Το διάσημο εστιατόριο των αδελφών Roca έχει βγει νούμερο ένα δύο φορές στο παρελθόν. Η τρίτη θέση παγκοσμίως, όμως, δεν είναι καθόλου άσχημη.

4. Mirazur, Μεντόν, Γαλλία
Ο Αργεντινός Mauro Colagreco σερβίρει πρωτοποριακά πιάτα εμπνευσμένα από τη Μεσογειακή κουζίνα στο εστιατόριό του, στη γαλλική ριβιέρα. Τα φρέσκα πιάτα του μενού τον έχουν βοηθήσει να εξασφαλίσει τη φήμη του.

5. Central, Λίμα, Περού
Το κορυφαίο λατινο-αμερικάνικο εστιατόριο, Central έχει ως στόχο να διερευνήσει τη βιοποικιλότητα του Περού. Οι σεφ Virgilio Martínez και Pia León, που εκτός από ομάδα είναι και ζευγάρι, επιτυγχάνουν την απόλυτη ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής.

6. Asador Etxebarri, Άξπε, Ισπανία
Το εστιατόριο του Victor Arguinzoniz είναι γευστικότατο. Το τραγανό καλαμπόκι με αχινό είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.

7. Gaggan, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το εστιατόριο του σεφ και ιδιοκτήτη Gaggan Anand ονομάζεται κορυφαίο εστιατόριο της Ασίας. Η σύγχρονη μέθοδός του στην ινδική κουζίνα είναι πρωτοφανής, αλλά και το γεμάτο emoji μενού του είναι κάτι που επίσης  ευχαριστεί τους πελάτες του.

8. Maido, Λίμα, Περού
Ο σεφ του εστιατορίου Mitsuharu Tsumura γεννήθηκε στη Λίμα και στη συνέχεια σπούδασε στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Το μενού γευσιγνωσίας του Maido προφέρει ένα πολύχρωμο ταξίδι μέσα από το όραμα του Tsumura για την ιαπωνική κουζίνα σήμερα.

9. Mugaritz, San Sebastian, Ισπανία
 Μπορεί τα λουλούδια να μην ακούγονται σαν το πιο νόστιμο συστατικό για ένα μενού, αλλά η «αποξηραμένη ορτανσία του κακάο» του Mugaritz μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη. Το εστιατόριο του Andoni Luis Aduriz’s Basque σερβίρει στους επισκέπτες 20 πιάτα σε οποιοδήποτε γεύμα.

10. Steirereck, Βιέννη, Αυστρία
Στο νούμερο 10 βρίσκεται το Steirereck του Heinz Reitbauer. Η εμπειρία του είναι τα σύγχρονα αυστριακά πιάτα, όπως τα βουνίσια ψάρια του γλυκού νερού, που μαγειρεύονται σε ζεστό κερί μέλισσας.
Πηγή: Vogue
More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR