Quantcast
γυμναστήριο

Ένα πολυτελές ιδιωτικό γυμναστήριο σε δάσος της Αγίας Πετρούπολης

Οι Olga Vetosheva και Eduard Zakharov του HOROMYSTUDIO έχουν σχεδιάσει ένα σύγχρονο γυμναστήριο με υπαίθριο χώρο πολλαπλών χρήσεων. Το απρόσμενο αυτού του σχεδιασμού είναι η τοποθεσία του κτίσματος, αφού είναι τοποθετημένο μέσα στο δάσος, κοντά στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Περιτριγυρισμένο από δέντρα, το γυμναστήριο διαθέτει υπαίθριο χώρο με πισίνα αλλά και χώρο για ηλιοθεραπεία. Σκάλες διαχωρίζουν την πισίνα από το γυμναστήριο με ενσωματωμένες διακοσμητικές γλάστρες και κρυφό φωτισμό, γεγονός που σημαίνει ότι ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τις νυχτερινές ώρες.

Στο εσωτερικό του γυμναστηρίου, υπάρχουν τρεις όροφοι. Στο ισόγειο βρίσκεται ο χώρος που έχει εξοπλιστεί κατάλληλα για αερόβια άσκηση, ενώ το υπόγειο είναι γεμάτο από εξοπλισμό για πυγμαχία και περιλαμβάνει αποδυτήρια. Μάλιστα στο χώρο της πυγμαχίας υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι καθρέφτες με κρυφό φωτισμό που φέρουν σχήματα από διάσημες προσωπικότητες του μποξ. Ο πολύχρωμος φωτισμός βοηθά στο να διατηρείται ο χώρος «ζωντανός».

Όσον αφορά τον πάνω όροφο, εκεί θα βρει κανείς ένα στούντιο yoga, πλημμυρισμένο από φως. Τέλος, οι τρεις όροφοι του γυμναστηρίου συνδέονται με μια σπειροειδή σκάλα, που διαθέτει κιγκλιδώματα κατασκευασμένα από χάλκινες πλάκες.

   

Φωτογραφίες: Timur Turgunov & Sergey Moiseev

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR