Quantcast
οίκου

HERMÈS: Εκλεπτυσμένη τέχνη και πολυτέλεια στην περίοπτη γωνία Βουκουρεστίου και Σταδίου

Η επαναλειτουργία του καταστήματός της Hermès στην περίοπτη γωνία Βουκουρεστίου και Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας δίνει ένα μήνυμα ξεχωριστό. Τέχνη και πολυτέλεια συνυπάρχουν αρμονικά και αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την ουσιαστική εξέλιξη του οίκου, που διατηρεί αναλλοίωτη την ταυτότητά του όλα αυτά τα χρόνια. Το κατάστημα επέκτεινε τους χώρους του, καλύπτοντας πλέον 158 τ.μ., οι οποίοι ανακαινίστηκαν πλήρως, ώστε να παρουσιάζουν τον πλούτο των 16 τεχνών του Παριζιάνικου Οίκου.

Οι εγκαταστάσεις του εικαστικού Σωκράτη Σωκράτους θα λάβουν υπόψη τα επαναλαμβανόμενα θέματα του ζωομορφισμού των αντικειμένων στους πολιτισμούς της Μεσογείου. Αυτά θα συνυφαστούν με την εμπνευσμένη ερμηνεία του οίκου Hermès για τη θεματική του 2017  ‘Object Sense’

Τρεις ξεχωριστές βιτρίνες μεταμορφώνονται σε μοναδικά μικρο-περιβάλλοντα περίτεχνων ονειρικών μυθολογικών σκηνών. Τοποθετώντας αντικείμενα που δίνουν έμφαση στη σχέση μεταξύ αρχαίας εικονογραφίας και αισθητισμού, κάθε εγκατάσταση συνοδεύεται και υποστηρίζεται παράλληλα από την παρουσία δημιουργιών Hermès. Τα αντικείμενα του Σωκράτους δεσμεύονται σε ενεργό διάλογο με αυτά του οίκου Hermès και δημιουργούν μια συναρπαστική και ευφάνταστη αφήγηση.

«Η απεριόριστη ανθρώπινη φαντασία που πάντα ενσωματώνει τις ζωόμορφες αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή ξαφνικά μορφοποιείται σε τρισδιάστατα έργα που διαδοχικά μεταλλάσσονται σε τελετουργικά τεχνουργήματα. Και όπως στην περίπτωση του ρυτού, έτσι και τα εγκαίνια του νέου καταστήματος του οίκου Hermès στην Αθήνα δημιουργούν την ένωση της λειτουργικής υπόστασης της ουσίας του αντικειμένου και της εορταστικής διάστασης της ίδιας της ζωής” . Αναφέρει ο Δρ Κώστας Πράπογλου.

O Σωκράτης Σωκράτους (γεν. Πάφο, Κύπρος) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα του έχουν εκτεθεί διεθνώς σε διακεκριμένα μουσείο όπως το Κέντρο Συγχρονης Τέχνης Pompidou, στο Paris, BOZAR, Βρυξέλλες, Μουσείο Τέχνης Anne and Gordon Samstag, Αδελαΐδα, Αυστραλία, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, ΕΜΣΤ, Αθήνα, Kunsthalle Athena, Αθήνα, Μπιενάλε Βενετίας, Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Μπιενάλε Riwaq και αλλού. Ο Σωκράτης Σωκράτους εκπροσωπείται από τη γκαλερί The Breeder. www.thebreedersystem.com

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR