Quantcast
bungalow

Σύγχρονη αναβάθμιση και επέκταση για bungalow του 1930

Ένα bungalow από τούβλα που χρονολογείται από το 1930, ανακαινίστηκε πρόσφατα στην Αυστραλία. Σε ένα προάστιο του Σίδνεϊ, το Tribe Studio αναδιαμορφώθηκε και επεκτάθηκε, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της οικογένειας που ζει εκεί. Η αρχική δομή από τούβλα και οι λεπτομέρειες έμειναν ανέγγιχτα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού. Το πίσω μέρος, που είχε μια επέκταση από τούβλο και γυαλί, δίνει τη δυνατότητα διατήρησης της εμφάνισης ενός ενιαίου, διώροφου σπιτιού.

Με την ανακαίνιση μάλιστα προστέθηκαν δύο επιπλέον υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και ένα ενιαίο καθιστικό. Στο μέρος του σπιτιού όπου έγινε η επέκταση, τα παράθυρα έκαναν πιο φωτεινά το ενιαίο καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Παράλληλα όμως συνέδεσαν και τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους. Το γκρίζο, τσιμεντένιο πάτωμα δημιουργεί μια ουδετερότητα και ηρεμία, ενώ τα σκούρα γκρι ντουλάπια ολοκληρώνουν το χώρο. Όσον αφορά το πρωτότυπο τζάκι από τούβλα, έμεινε ανέπαφο για να διατηρήσει μερικά από τα χαρακτηριστικά του σπιτιού, ενώ μοντέρνα, λευκά ντουλάπια τοποθετήθηκαν στις δύο πλευρές του, για να προσθέσουν χώρους αποθήκευσης. Τέλος, τα μπάνια του σπιτιού αυτού είναι χαρακτηριστικά, διατηρώντας μια όμορφη μονοτονία στα χρώματα.

   bungalow